15 Geweldige Websites voor Gratis Stockfoto’s

Het gebruik van aantrekkelijke afbeeldingen op social media is een effectieve manier om de betrokkenheid van je publiek te vergroten. Maar waar vind je gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit die je kunt gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten? In dit artikel deel ik 15 geweldige websites waar je prachtige stockfoto’s kunt vinden voor jouw (online) business!

Unsplash

Unsplash staat bekend om zijn uitgebreide collectie prachtige, rechtenvrije foto’s. Met duizenden nieuwe afbeeldingen die regelmatig worden toegevoegd, vind je hier zeker iets dat bij je merk past.

Klik hier om naar Unsplash te gaan.

Pixabay

Pixabay biedt een enorme verzameling foto’s, illustraties en vectorafbeeldingen. Met een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en verschillende categorieën, zul je hier zeker de perfecte afbeelding vinden.

Klik hier om naar Pixabay te gaan.

Pexels

Pexels heeft een indrukwekkende bibliotheek met gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit. Met de mogelijkheid om te zoeken op onderwerp, kleur en oriëntatie, kun je gemakkelijk afbeeldingen vinden die passen bij je social media-posts.

Klik hier om naar Pexels te gaan.

Burst by Shopify

Burst biedt gratis stockfoto’s, voornamelijk gericht op e-commerce en ondernemers. Met een breed scala aan onderwerpen en thema’s, kun je hier afbeeldingen vinden die specifiek gericht zijn op jouw niche.

Klik hier om naar Burst by Shopify te gaan.

Gratisography

Gratisography is een verzameling unieke en creatieve stockfoto’s, gemaakt door de getalenteerde fotograaf Ryan McGuire. Als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke stockfoto’s, is dit de plek om te zijn.

Klik hier om naar Gratisography te gaan.

Reshot

Reshot is een community-gedreven platform met handgeselecteerde stockfoto’s van getalenteerde fotografen. Hier vind je unieke afbeeldingen die je niet overal zult tegenkomen.

Klik hier om naar Reshot te gaan.

StockSnap

StockSnap biedt een brede selectie van hoogwaardige stockfoto’s, allemaal beschikbaar onder de Creative Commons CC0-licentie. Dit betekent dat je ze vrij kunt gebruiken zonder toestemming te vragen.

Klik hier om naar StockSnap te gaan.

Freepik

Freepik is niet alleen een geweldige bron voor gratis stockfoto’s, maar ook voor vectorafbeeldingen en illustraties. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt om je social media-afbeeldingen te verbeteren.

Klik hier om naar Freepik te gaan.

Picjumbo

Picjumbo biedt een uitgebreide collectie gratis stockfoto’s, evenals een premium-abonnement voor exclusieve toegang tot extra afbeeldingen. Met zijn eenvoudige navigatie en diverse categorieën vind je hier zeker de juiste afbeelding.

Klik hier om naar Picjumbo te gaan.

Kaboompics

Kaboompics, opgericht door de getalenteerde fotograaf Karolina Grabowska, biedt een brede selectie van prachtige stockfoto’s. De website heeft ook een handige kleurenpaletgenerator, waarmee je kleuren kunt matchen.

Klik hier om naar Kaboompics te gaan.

Canva

Canva is niet alleen een geweldige ontwerptool, maar biedt ook een uitgebreide bibliotheek met gratis stockfoto’s. Met de mogelijkheid om afbeeldingen te bewerken en aan te passen aan je specifieke behoeften, is Canva een essentiële bron voor social media-afbeeldingen.

Klik hier om naar Canva te gaan.

Rawpixel

Rawpixel biedt een verzameling unieke en trendy stockfoto’s. Met hun ‘Free for commercial use’ licentie kun je deze afbeeldingen zonder beperkingen gebruiken voor je sociale media-marketing.

Klik hier om naar Rawpixel te gaan.

SplitShire

SplitShire, opgericht door de getalenteerde fotograaf Daniel Nanescu, biedt een prachtige verzameling van gratis stockfoto’s. Met een focus op lifestyle en reisgerelateerde afbeeldingen, zul je hier zeker iets vinden dat je sociale media-posts naar een hoger niveau tilt.

Klik hier om naar SplitShire te gaan.

Pikwizard

Pikwizard is een platform dat zowel gratis als premium stockfoto’s aanbiedt. Met duizenden afbeeldingen, inclusief een breed scala aan nichecategorieën, is dit een geweldige bron om uit te putten voor je social media-afbeeldingen.

Klik hier om naar Pikwizard te gaan.

StockVault

StockVault biedt een diverse verzameling gratis stockfoto’s, texturen en illustraties. Met een eenvoudige zoekfunctie en verschillende categorieën, kun je hier inspirerende afbeeldingen vinden voor je social media-afbeeldingen.

Klik hier om naar StockVault te gaan.

Met deze 15 geweldige websites voor gratis stockfoto’s heb je nu een uitgebreid arsenaal aan afbeeldingen om te gebruiken voor jouw online business. Gebruik ze bijvoorbeeld voor jouw social mediaposts, of als achtergrondafbeelding op je website. Vergeet niet om altijd de gebruiksrechten en licenties van de afbeeldingen te controleren voordat je ze gebruikt. Dus ga aan de slag, experimenteer met verschillende stijlen en creëer aantrekkelijke visuals die je publiek zullen aanspreken!