´Vind je dat nu niet wat ongemakkelijk, om je zo kwetsbaar op te stellen op social media? Ook met oog op de toekomst?’

Vroeg één van mijn klanten me gister.

Een hele terechte én goede vraag.

Het korte antwoord is ‘nee’. Ik vind dat nu niet meer ongemakkelijk.

Maar daar ging een traject aan vooraf hoor 🙂

Om me over alle schaamte, beperkende gedachtes heen te zetten.

Ook ik had ze!

‘Wat zullen anderen van me vinden?’

‘Dadelijk krijg ik GEEN reacties’

‘Misschien vind iemand het wel stom wat ik schrijf en krijg ik negatieve reacties’

‘Ik ga zo potentiële klanten afstoten…’

‘Mijn conculega’s vinden hier vast wat van..’

‘Ik ben geen online persoon…ik leef offline, dus deel dat soort dingen niet…’

Maar de drive om een online business op te zetten heeft me gebracht tot waar ik nu sta.

En die drive komt weer voort uit dat mijn business me de mogelijkheid geeft om mijn droomleven te leven.

Daarnaast heb ik toch ook wel een behoorlijke drang om bij te dragen aan een mooiere wereld, zoals je de afgelopen dagen wel gemerkt hebt als je mijn andere bijdrages gelezen hebt.

En ik weet inmiddels dat die impact vaak samen gaat met het laten zien wie je écht bent.

Nu is er nog een laatste reden waarom ik het juist heel erg mooi vind om mezelf te laten zien online en dat heel lang letterlijk niet heb kunnen doen, waar ik misschien later nog wel eens wat meer over zal delen.

Anyway…redenen genoeg voor mij om me totaal niet druk te maken over wat anderen van me vinden, want iedereen zal altijd wat van me vinden 😉

En hopelijk ook voor jou!

Niet overtuigd? Dan zijn er ook nog een paar feitelijke redenen waarom ook jij je wat meer open mag gaan stellen op social media als je een business met impact wilt gaan neerzetten, en makkelijker wilt connecten met je doelgroep:

➡ Je bouwt vertrouwen op: Als je jezelf echt laat zien en openhartig bent over je ervaringen en uitdagingen, bouw je vertrouwen op bij je doelgroep. Dit vertrouwen kan leiden tot een loyale klantenkring die terug blijft komen voor meer.

➡Je toont authenticiteit: Door jezelf kwetsbaar op te stellen, toon je een authentieke kant van jezelf die je doelgroep kan aanspreken. Dit kan leiden tot een sterker merk dat mensen zich beter kunnen identificeren.

➡Het is gemakkelijker relaties op te bouwen: Door jezelf te laten zien en kwetsbaar op te stellen, kan je ook betekenisvolle relaties opbouwen met je doelgroep. Dit kan leiden tot waardevolle samenwerkingen of netwerkmogelijkheden.

➡Mensen kunnen zich relateren aan je verhaal: Mensen houden van verhalen die hen raken en die ze kunnen begrijpen. Door jezelf kwetsbaar op te stellen, kan je een emotionele connectie maken met je doelgroep en hen beter betrekken bij je merk.

➡Je kunt zo inspireren en motiveren: Door jezelf te laten zien en openhartig te zijn over je reis als ondernemer, kan je anderen inspireren en motiveren om hun eigen dromen na te streven. Dit kan leiden tot een grotere impact en bereik voor je business.