Okay, dus je hebt besloten dat je een online business op wilt zetten in affiliate marketing, super tof! Of misschien lees je deze blog wel omdat je wilt kijken of jouw huidige business geschikt is om affiliate marketing in toe te passen. 

Het goede nieuws is dat er heel veel winstgevende niches zijn voor affiliate marketing. Ik zal er hieronder 8 toelichten die bekend staat als niches waarin je geld kunt verdienen met affiliate marketing. 

8 winstgevende niches om een affiliate business in op te zetten

  1. Gezondheid en Wellness: Producten die gerelateerd zijn met gezondheid en wellness, zoals supplementen, vitamines en fitness benodigdheden, is altijd veel vraag naar. 
  2. Persoonlijke ontwikkeling: Producten die gerelateerd zijn tot persoonlijke ontwikkeling zoals zelfhulp boeken, cursussen en coaching zijn populair. Er zijn veel coaches die tegenwoordig ook de mogelijkheid bieden om affiliate te worden. Wil je mijn affiliate worden? Stuur me dan een mailtje dan kijken we naar de mogelijkheden!
  3. Technologie: Smartphones, laptops en software zijn producten waar vaak een commissie op te verkrijgen is. Deze zijn dus interessant om een affiliate business omheen te bouwen.
  4. Huis, tuin en keuken producten zoals huishoudelijke apparaten, meubels en keukengerei zijn populair en evergreen. ER is altijd vraag naar, en daarom een interessante niche om affiliate marketing voor te gebruiken!
  5. Beauty en mode: evenals de bovenstaande niches, is er veel animo voor producten zoals kleding, make-up, huidverzorging en kleding. Het enige nadeel is dat deze producten vaak wat lager geprijsd zijn, en je dus meer verkopen nodig hebt om aan dezelfde affiliate inkomsten te komen als in bijvoorbeeld de technologie niche. 
  6. Reizen: Producten gerelateerd aan reizen, zoals vakantiepakketten, reisartikelen en reisverzekeringen zijn populair en is bijna altijd een commissie op te verkrijgen. 
  7. Huisdier Producten: Huisdier Producten zoals voedsel voor huisdieren, speelgoed en verzorgingsproducten worden steeds populairder als affiliate marketing niche. Hierbij geldt wel weer hetzelfde als met de beautymarkt, je zult er meer voor moeten verkopen dan bijvoorbeeld laptops om een goed inkomen hieruit te genereren.
  8. E-learning: Last but not least, online cursussen zijn booming en niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zeker na de pandemie heeft e-learning een belangrijke plek veroverd in hoe we leren. Maar ook tutorials en certificeringen kun je soms een affiliate beloning op krijgen. 
  9. Financiële wereld: Op veel producten in de financiële wereld wordt affiliate marketing toegepast. Zo kun je beloond worden op het aandragen van nieuwe klanten van veel banken, zoals de knab bank waar ik zelf affiliate van ben!

Je hebt nu een overzicht van 8 winstgevende niches waarin je een affiliate marketing business in kunt gaan bouwen. Of je hebt nu een idee of jouw huidige business wellicht geschikt is om affiliate aan te te voegen.

En geen zorgen als jouw niche er niet bij staat. Tegenwoordig wordt affiliate marketing in bijna elke niche toegepast.

Affiliate marketing kán heel lucratief zijn, als je het goed uitvoert. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat je bij het kiezen van een niche moet zoeken naar iets waarin je geïnteresseerd bent en waar je kennis van hebt, omdat dit het gemakkelijker maakt om inhoud te creëren en producten effectief te promoten. 

Daarnaast is het ook belangrijk om marktonderzoek uit te voeren om ervoor te zorgen dat er vraag is naar de producten die je wilt promoten en dat de niche winstgevend is. 

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Plan dan een gratis strategiegesprek in dan denk ik met je mee!