Wat zijn de beste manieren om een passief inkomen te verdienen met crypto? In dit artikel lichten we de 7 beste manieren voor je toe. We leggen je uit wat passief inkomen is en waarom crypto één van de makkelijkste manieren van het creëren van passief in komen is. Tot slot lichten we de risico’s toe die (zoals altijd) om de hoek komen kijken bij het investeren van jouw vermogen. Lees snel verder!

[UPDATE] Tijdens deze bearmarket vallen er weer veel bedrijven om. Ook een aantal van de platforms waar ik gebruik van maakte, zoals FTX en Celcius, zijn failliet. Ik heb daarom deze blog geupdate, en het bewijst weer dat je NOOIT met geld wat je niet kan missen moet investeren in high risk assets! Doe je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je kan missen.

Disclaimer: Onze uitleg over passief inkomen en de 7 beste manieren om passief inkomen met crypto te verdienen zijn geen financieel advies. Het is onze mening die we delen en het blijft jouw eigen keuze en verantwoordlijkheid om wel of niet in crypto te traden. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is kort gezegd inkomen waarvoor je niets (meer) hoeft te doen. Een voorbeeld is de rente die je vroeger kreeg over je spaarrekening. Maar helaas is dat verleden tijd en zullen we op zoek moeten naar andere manieren om je spaargeld nog geld op te laten leveren in plaats van geld te laten kosten. Je kunt bijvoorbeeld gaan beleggen op de beurs, vastgoed kopen en verhuren, een e-book schrijven en verkopen óf passief inkomen verdienen met crypto.

Passief inkomen verdienen met crypto

Hoewel we in het beginsel vooral bezig waren met het aankopen van cryptomunten en het traden ervan, kwamen we er al snel achter dat er ook andere manieren zijn om passief inkomen te verdienen met crypto.

We zullen de beste manieren op een rijtje in een willekeurige volgorde en lichten ze daarna voor je toe. Sommige zijn risicovoller dan anderen, lees je daarom goed in!

  • Nodes
  • Airdrops en Forks
  • Mining
  • Yield Farming
  • Partnerprogramma’s
  • Lending
  • Staking

#1 Passief inkomen met crypto door nodes

Nodes zijn een belangrijk onderdeel van een blockchainnetwerk. De nodes valideren in feite de betrouwbaarheid en integriteit van transacties. Hoewel er verschillende soorten nodes zijn, is de meest voorkomende om passief inkomen mee te verdienen de masternode. Een masternode heeft vaak één of meer van de volgende functies:

  • Het mogelijk maken om transacties snel (direct) uit te voeren
  • Het verbeteren van privacy van transacties
  • Het mogelijk maken van het gebruik van beloningssystemen
  • Het bepalen van het beleid van een cryptoproject (iedere masternode houder heeft namelijk een stem in de voorstellen die worden gedaan)

Hoe start je met passief inkomen verdienen met een masternode?

Één van de grote voordelen van het verdienen van passief inkomen met een masternode is dat iedereen dit kan opzetten. Je krijgt in ruil voor het aanbieden van een stukje VPS server een beloning in de vorm van crypto. Je investeert dan een x aantal cryptomunten in het project die je in jouw crypto wallet (portemonnee) moet vasthouden en schaft een vps server aan. Hierna kun je geld gaan verdienen!

Er zijn echter ontzettend veel cryptomunten die werken met masternodes. Het is van belang dat je voor jezelf onderstaande criteria naloopt om ervoor te zorgen dat je een goed project kiest.

  1. Is er een kans op adoptie van het cryptoproject? Vraag jezelf af of er vraag is naar het product of de dienst. En is het een uniek project of zijn er al veel projecten die hetzelfde doen? Als jij het idee hebt dat hun idee wellicht zou geïntegreerd kunnen worden in de maatschappij, dan heb je misschien een goed project te pakken om in te investeren.
  2. Heeft dit project een actief team? Kijk of het team actief is op social media kanalen als telegram, twitter, github en medium. Ook kun je kijken naar de community die betrokken is bij het cryptoproject. Hoe is de sfeer? Is het team betrokken bij de community?
  3. Hoeveel masternodes heeft het cryptoproject al lopen? Hoe meer dit er zijn, hoe beter. Dit betekent namelijk dat het project waarde heeft en een deel van hun munten vast staan in de wallets waardoor er schaarste wordt gecreëerd. Dit kan op zijn beurt weer de prijs laten stijgen.
  4. Wat is het handelsvolume van het cryptoproject? Je wilt een masternode starten in een actief project. Jij krijgt namelijk jouw passief inkomen uitbetaald in de cryptomunt waarin jij een masternode hebt. Dat betekent dat je natuurlijk wel wilt dat er kopers zijn in het geval dat je jouw verdiende cryptomunten wilt omruilen voor een andere valuta. Hanteer in iedergeval een minimum van een handelsvolume van $50.000 of meer.
  5. Niet geheel onbelangrijk, wat is de ROI (return on investment) van de masternode?  ROI betekent simpelweg het rendement wat je behaalt op je investering op jaarbasis. Dus bij een ROI van 10% zou jij op een investering van €10.000 per jaar €1000 verdienen. Alhoewel een hoge ROI natuurlijk fijn is, is het van belang dat je kijkt naar hoe realistisch dit bedrag is én of het in balans is met de bovenstaande criteria. Je hebt er namelijk niets aan als het team slecht is en later een scam blijkt. Of als het project geen kans van slagen heeft en aan het einde van het jaar jouw cryptomunten niks meer waard zijn.

Risico’s van het verdienen van passief inkomen in crypto met nodes

Het opzetten van een masternode is vaak iets voor mensen die al wat langer in de cryptowereld zitten. Je moet namelijk het juiste project weten te selecteren én jouw investering staat voor langere tijd vast in de crypto.

Wij vinden het risico van het opzetten en selecteren van de juiste masternode om in te investeren iets te riskant, dus wij kiezen voor andere manieren om passief inkomen te verdienen met crypto. Echter zijn er uiteraard veel mensen die juist zweren bij de masternodes!

 

#2 Passief inkomen met crypto door airdrops en forks

Mocht je nieuw zijn in de crypto, dan klinken al deze begrippen je waarschijnlijk maar vaag in de oren! Logisch, dat hadden wij ook in het begin. We zullen de begrippen even uitleggen.

Wat is een airdrop?

Een airdrop betekent dat een (vaak nieuw) cryptoproject gratis tokens geeft aan mensen. Het project maakt hiervoor dan gebruik van een samenwerking met een bestaand project of bijvoorbeeld een trading platform. Waarom? Op deze manier creëren ze naamsbekendheid! Een airdrop is dus een vorm van marketing.

Voorbeeld: BNB is de coin van het trading platform Binance. Binance maakt gebruik van de Binance Smart Chain, waarop weer andere nieuwe coins gecreeërd kunnen worden. Zo een nieuwe coin kan dan een samenwerking aangaan met Binance, waarbij bijvoorbeeld afgesproken wordt dat iedereen die 1 BNB bezit, een airdrop van 1000 coins krijgt van het nieuwe project.

Wat is een fork?

Tja..iedereen weet natuurlijk wat een fork is…daar eet je mee ;). In feite is een fork in de crypto gebaseerd op de vorm van een vork. Het houdt namelijk in dat een coin opgesplitst wordt in twee verschillende munten. En daar profiteer jij als eigenaar van de munten van, omdat je ineens twee verschillende munten hebt.

Echter is een fork niet altijd positief voor een cryptomunt. Het kan dus zijn dat na deze ‘fork’ actie de waarde van de originele cryptomunt ineens enorm daalt. Daarom is het van belang je goed te verdiepen in de gevolgen van zo een fork als je een munt bezit die dit aankondigt te gaan doen. Soms is het namelijk beter om de munt te verkopen voor die tijd.

Hoeveel passief inkomen kan ik verdienen met airdrops en forks?

Dit is een lastige vraag! Het verschilt namelijk heel erg per cryptoproject wat een airdrop of fork oplevert. De meeste airdrops leven echter niet veel op (denk aan een waarde van 5 tot 10 dollar in totaal). Echter zitten er soms ‘pareltjes’ tussen. Zo ontving deze blogger 2400 PRL coins die 5 dollar per coin waard werden. Dan worden de airdrops natuurlijk wel weer erg lucratief 😉

De risico’s van airdrops en forks

Doordat jij een munt bezit die vervolgens meedoet aan een airdrop van een nieuw project óf een fork aankondigt, kan het zomaar zijn dat jij een flink bedrag aan passief inkomen ontvangt. Je hoeft er namelijk niks voor te doen, de munt doet zijn werk en jij krijgt een andere munt erbij.

Aan een airdrop kleven eigenlijk geen risico’s. Echter, in ons enthausiasme hebben wij wel eens speciaal cryptomunten aangeschaft omdat zij aankondigden dat je een airdrop zou krijgen als je in het bezit was van die specifieke cryptomunt. Vervolgens daalde de markt en bleek deze airdrop helemaal niks waard te zijn, én de waarde van de munt die we speciaal hiervoor aangeschaft hadden, was ook met 30% gedaalt! Wij zouden dan ook niet zo snel meer speciaal een munt te kopen om een airdrop te ontvangen, tenzij we die nieuwe munt sowieso al wilde gaan aanschaffen.

Daarnaast is het handig om te beseffen dat er heel veel mensen zijn die een airdrop krijgen. Dus zodra de nieuwe coin gelist wordt, zullen er ook heel veel mensen zijn die deze coins gaan verkopen om hun winst te pakken, waardoor de waarde van de munt weer daalt. Echter…gratis geld is gratis geld uiteraard!

Bij een fork is het van belang dat je je goed inleest of de fork een positieve impact op de coin zal hebben of niet. Kijk niet alleen naar wat het team zelf zegt, maar ook naar wat de community denkt en anderen. Heb je geen idee en staat de munt hoger dan je inkoopprijs? Wellicht is het dan beter om de munt te verkopen voor de fork.

Al met al zijn in onze ogen forks en airdrops vooral een extra’tje wanneer je al een bepaalde munt voor langere tijd vasthoudt. Speciaal munten ervoor aankopen zonder dat je er echt veel verstand van hebt, zouden wij niet zo snel doen.

#3 Passief inkomen met crypto door te minen

Mining is één van de oudste manieren om passief inkomen met crypto te verdienen. Met minen zet jij de grafische kaart van jouw computer aan het werk om het cryptonetwerk te beveiligen. Hier krijg je een beloning voor. Het grote voordeel is dat je dus met je computer geld kunt verdienen zonder zelf eerst cryptomunten te hoeven aankopen.

Het nadeel van minen is dat deze wereld erg competitief geworden. Het is dus erg lastig om hier passief inkomen mee te verdienen. Je zult een behoorlijke computer moeten hebben en deze zal 24/7 aanstaan. Dit kost dus ook stroom.

Daarnaast wordt bijvoorbeeld het minen van bitcoin steeds minder lucratief doordat er minder coins op de markt komen. Afgelopen maand is de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin met 28% gestegen! Wel kun je nog gebruik maken van mining pools, waarin je de opbrengst deelt die binnen de mining pool wordt verdient.

Hoeveel passief inkomen kan ik verdienen met minen?

Als jij thuis wilt minen en je hebt al een computer staan, zul je waarschijnlijk een nieuwe grafische kaart willen aanschaffen die zo efficient mogelijk werkt. Minen kost namelijk electriciteit. Een goede grafische kaart geschikt voor minen kost rond de 700 dollar. Daarmee zou je dan ongeveer 7 dollar per dag kunnen verdienen. Hier gaan nog wel de electriciteitskosten vanaf. Lees meer in dit artikel over deze berekening.

Om tegenwoordig te kunnen minen, heb je vaak al speciaal apparatuur nodig. Daarnaast is de opbrengst vrij laag omdat er enorm veel concurrentie is van professionele miners. Daarom maken wij geen gebruik van minen, omdat er naar ons idee makkelijkere manieren zijn om passief inkomen te verdienen met crypto zoals het staken van coins. Daarover hieronder meer!

Risico’s van het verdienen van passief inkomen in crypto met minen

In principe zitten er niet zoveel risico’s aan minen, zeker niet als je deel uitmaakt van een pool waardoor je geen investeringen in een nieuwe grafische kaart hoeft te doen. Het enige risico wat jij loopt is dat blijkt dat je te weinig verdient om jouw energiekosten van het minen te dekken, maar hier kom je uiteraard snel genoeg achter als dit het geval is.

#4 Passief inkomen met crypto yield farming

Wat is yield farming?

Yield farming is momenteel een ontzettend populaire manier om passief inkomen in de crypto mee te verdienen. Yield farming wordt ook wel liquiditeit mining genoemd. Liquiditeit betekent dat er genoeg vermogen is om op de markt te kopen of verkopen zonder dat er een enorme prijsverandering plaatsvindt.

Met yield farming zet je jouw cryptomunten vast en hier ontvang je dan rendement over. Hierin lijkt het proces dus veel op staken, waarbij er echter op de achtergrond veel compleere processen plaatsvinden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van liquiditeitsverleners waarbij geld toegevoegd wordt aan een liquiditeits pool (LP).

In ruil voor het toevoegen van liquiditeit aan de pool (waardoor er weer minder prijsverandering plaatsvind tijdens het handelen van de coin op het betreffende platform) krijg jij een beloning als yield farmer. Deze beloning worden vaak uitgekeerd door het DeFi platform. Voorbeelden van bekende DeFi platforms zijn Uniswap en 1inch.

Hoeveel passief inkomen kan ik verdienen met yield farming?

De inkomsten met yield farming liggen beduidend hoger dan wanneer jij je cryptomunten staked of op een andere manier voor je laat werken. Zo kan de ROI wel oplopen tot meer dan 50% per jaar.

Risico’s van het verdienen van passief inkomen in crypto met yield farming

Echter staan er tegenover deze hoge rendementen uiteraard ook hogere risico’s. Deze manier van passief inkomen genereren is vrij technisch en vraagt behoorlijk wat kennis van de DeFi procedures om jouw risico’s zo laag mogelijk te houden. Je zult kennis moeten hebben van smart contracts en hun waarden. Daarnaast dien je rekening te houden met het risico op impermanent loss. Zie het filpje hieronder voor meer informatie. Omdat wij deze kennis niet hebben en we dubbele verhalen over de investeringen in yield farming lezen, houden wij het bij de andere manieren om passief inkomen te creeëren.

Als je de kennis daarentegen wel hebt (of bereid bent deze op te doen en daar leergeld voor uit te trekken), kun je een behoorlijk passief inkomen genereren door middel van yield farming!

#5 Passief inkomen met crypto partnerprogramma’s

Je was misschien al bekend met de term affiliate. Een ander woord hiervoor zijn partnerprograma’s (handig om te onthouden voor google als je daarnaar op zoek bent). Als affiliate of partner krijg jij een percentage van de aanschafprijs van een product/dienst/transactie als dank voor het aanbevelen van een bedrijf. In de cryptowereld zijn er enorm veel partnerprogramma’s te vinden! Bijna elk trading platform heeft wel een partnerprogramma.

Dit komt omdat het eigenlijk een hele slimme manier van marketing is: als partner doe je moeite om het product aan te bevelen en draag je gratis nieuwe potentiele klanten aan. Het bedrijf hoeft hier dus zelf niks voor te doen. Zo bereikt het bedrijf dus veel meer potentiele klanten dan dat ze in hun eentje reclame zouden maken.

Ook wij maken gebruik van partnerprogramma’s. Dit doen we alleen als we ook zelf achter het bedrijf staan en het daadwerkelijk willen aanbevelen aan onze lezers.

Voor wat, hoort wat! Er zijn in de (crypto)wereld enorm veel partnerprogramma’s die eigenlijk allemaal volgens hetzelfde concept werken. Draag een klant aan, zorg dat die klant een bepaald product of dienst afneemt en ontvang daar een marginale vergoeding voor. Partnerprogramma’s vallen onder affiliate marketing. Feitelijk adverteer je dus voor de producten of diensten van een ander en krijg je een vergoeding wanneer dit tot een bepaalde mate van conversie leidt.

Hoeveel passief inkomen kan ik verdienen met partnerprogramma’s?

Passief inkomen gereren met partnerprogramma’s is vaak pas lucratief als je heel veel klanten weet aan te dragen, omdat de beloningen vrij klein zijn. Daarom is het vaak (ook voor ons) iets wat ondernemers erbij doen.

Zo willen wij je in deze blog zo goed mogelijk informeren over de verschillende manieren om passief inkomen te verdienen, en daar zitten nu eenmaal platforms bij die ook een partnerprogramma hebben. We zouden natuurlijk dom zijn om dan niet de link erin te zetten die ons ook wat oplevert als jij besluit dat je hun dienst ook wilt uitproberen!

Het kost de nieuwe klant namelijk niks extra’s. Sterker nog, vaak zitten er ook voordelen voor de nieuwe klant aan om met een partnerprogramma binnen te komen. Bijvoorbeeld minder transactiekosten tijdens het traden of gratis geld bij het openen van een rekening.

De hoogste inkomsten via partnerprogramma’s vind je vaak bij het aanbieden van crypto cursussen. Die beloningen kunnen wel oplopen tot 50% van het aankoopbedrag van de cursus!

Risico’s van het verdienen van passief inkomen in crypto met partnerprogramma’s

Er zitten eigenlijk niet echt risico’s vast aan het gebruiken van partnerprogramma’s. Het enige waar jij op moet letten is dat je alleen producten aanraadt waar je zelf ook achter staat. Het enige risico is dat jij wellicht veel tijd stopt in het schrijven van een artikel of het promoten van een programma, waar vervolgens weinig respons op komt. Je hebt dan dus tijd en geld gestoken in het promoten van iets waar je niks aan verdient. Daarom gebruiken wij alleen partnerlinks als we toch al van plan waren er een artikel over te schrijven!

 

#6 Passief inkomen met crypto lending

Crypto lending komt misschien nog wel het meeste in de buurt bij het krijgen van rente over jouw spaargeld. In dit geval leen jij je cryptomunten uit voor een vaste of flexibele periode en hier krijg je dan een vergoeding voor. Eigenlijk zorg jij er dus voor dat een platform genoeg cryptomunten tot zijn beschikking heeft om aan anderen uit te lenen zodat zij er mee kunnen traden. Hier betalen de ‘leners’ rente over, en jij krijgt daar een percentage van.

Na de afgesproken leenperiode ontvang jij je crypto weer terug inclusief het afgesproken percentage rente. Deze methode is erg geschikt voor iedereen die cryptomunten koopt en van plan is deze voor langere tijd in zijn bezit te houden.

Hoeveel passief inkomen kan ik verdienen met crypto lending?

Het bedrag dat jij kan verdienen met het uitlenen van jouw crypto’s is afhankelijk van welke crypto je uitleent, voor hoelang en op welk platform. Het loont daarom om het één en ander te vergelijken. Crypto lending is één van de passiefe inkomstenbronnen uit crypto waar wij erg enthausiast over zijn. De opbrengsten zijn vele male hoger dan dat jij je geld op je spaarrekening houdt en je kunt de risico’s redelijk inperken.

Hieronder een toelichting over de platforms die wij het fijnst vinden werken:

Nexo

Nexo is een crypto uitleen platform waar je tot 8% rente op je crypto en 12% rente op stablecoins (als USDT) kunt ontvangen.

Verdiensten: Op Nexo krijg je op  jouw Crypto (BTC, ETH, XRP) tussen de 4% en 8% rente, Stablecoins 8% – 12% en Fiat (EUR, GPB, USD)tussen de 8% en 12% rente.

Voordelen: Nexo biedt de mogelijkheid om jouw rente te verhogen als jij in het bezit bent van NEXO tokens. Daarnaast bieden zij als één van de weinige de mogelijkheid om op euro’s rente te ontvangen die vele malen hoger is dan op de bank. De rente wordt dagelijks uitbetaald. Daarnaast is Nexo conform ISO27001:2013 wat betekent dat zij voldoen aan de globale standaard betreffende risico management en veiligheid van jouw informatie.

Nadelen: Het nadeel van Nexo is dat je NEXO tokens moet bezitten om de hoogst mogelijke rente te ontvangen. Dit geeft natuurlijk extra risico met zich mee. Het loont om NEXO tokens alleen in te kopen als de koers hiervoor laag staat.

Blockfi

BlockFi is een digitaal platform dat crypto spaarrekeningen, leningen en live crypto trading aanbiedt.

Verdiensten: Voor cryptomunten biedt BlockFi een rente op jaarbasis aan tussen de 0,5% en 5%. De rente op stablecoins ligt tussen de 8% en 10% op jaarbasis.

Voordelen: Een groot voordeel van BlockFi is dat je geen native token hoeft te bezitten om de rentes te krijgen die ze beloven. Daarnaast is er ook geen minimale eerste inleg of maandelijks fee die ze rekenen.

Nadelen: Zoals op elk platform liggen de rentes niet vast en kunnen ze ineens lager uitpakken dan je verwachtte (als je jouw crypto niet voor langere tijd vast zet). Tot slot is de ROI op stablecoins niet de hoogste die je kunt krijgen.

Risico’s van het verdienen van passief inkomen met crypto lending

Uiteraard is crypto lending niet risicovrij, net zoals alle vormen van investeringen die geld opleveren. Zoals we gezien hebben kunnen zelfs grote exchanges omvallen, en zijn stablecoins lang niet altijd zo stabiel als dat ze lijken.

Daarnaast zetten wij onze crypto nooit langer dan 3 maanden vast. Het liefst zelfs flexibel. Je krijgt wellicht minder rente, maar daardoor behoudt je wel de flexibiliteit om je crypto ten alle tijden weer om te zetten naar euro’s mocht dat nodig zijn.

 

#7 Passief inkomen met crypto door te staken

Onderstaande platforms maken wij gebruik van om onze crypto te staken voor een aantrekkelijk APY. Het voordeel hiervan is dat je dus automatisch een percentage aan het verdienen bent op jouw investering. Op deze platforms kun je veilig staken. Uiteraard zit er altijd een risico aan vast als jij jouw coins op een platform laat staan. Stake daarom nooit al jouw investeringsgeld op één platform en houd hier rekening mee. De onderstaande platforms gebruiken we zelf in onze investeer strategie en vinden wij fijn werken.

Binance

Met binance staken wij in deze huidige bearmarket coins waarvan wij denken dat er potentie in zit om in een volgende bull flink omhoog te gaan. Binance heeft een groot aanbod van staking mogelijkheden wat het makkelijk en overzichtelijk maakt om hierin te investeren.

Verdiensten: De verdiensten bij het staken op Binance verschillen enorm. Het varieert tussen de 1% en 100% op jaarbasis. Echter zijn de stakingperiodes ook variabel en wanneer een extreem hoog percentage geboden wordt, kun je vaak maar slechts enkele euro’s aan coins staken. Maar hey, elke euro winst is er één, dus maak er zeker gebruik van!

Voordelen: De voordelen van Binance zijn dat het handig is dat je op dit platform alles in één hebt: je kunt met je crypto creditcard betalen, je kunt traden, en je coins staken die je voor langere tijd kunt vasthouden. Dat maakt het erg overzichtelijk en handig. Daarnaast heeft Binance sinds kort een autostaking functie. Dat houdt in dat jij je coins automatisch weer kunt staken als je die optie aanvinkt. Erg handig in de huidige bearmarkt waarin je het liefst geen omkijken hebt naar je coins!

Nadelen: De nadelen van het staken op Binance is dat de hoge APY vaak alleen voor een klein bedrag beschikbaar is. Daarnaast zijn de hogere percentage pools ook vaak vol, dus je zult er snel bij moeten zijn en het dus in de gaten moeten houden. Maar als je eenmaal in de pool zit, kun je wel automatisch opnieuw staken wat het wel weer gemakkelijk maakt!

Klik hier voor 10% korting op jouw transacties op Binance

Bitvavo

Verdiensten: Bij Bitvavo variëren de opbrengsten tussen de 0,1% en 8% voor de minder bekende coins. Net zoals bij alle andere platforms, zijn deze APYs sowieso variabel.

Voordelen: De voordelen van de staking optie bij Bitvavo is dat jij automatisch jouw coins kunt staken als je ze op Bitvavo laat staan. Je hebt hier een simpele optie voor die je aan en uit kunt zetten. Het heeft geen invloed op de snelheid waarmee jij jouw coins alsnog zou kunnen verkopen of verzenden. Daarnaast is Bitvavo een nederlands platform en staat jouw geld razendsnel op Bitvavo vanaf de bank. Dit maakt het enorm gebruiksvriendelijk en handig om mee te beginnen. Een ander voordeel is dat jij met jouw euro’s direct coins kunt kopen en ze niet eerst om hoeft te zetten naar een stablecoin.

Nadelen: De stakingpercentages zijn vrij laag vergeleken met andere platforms. Daarnaast zijn de transactiekosten hoger dan bijvoorbeeld bij Binance. Maar op het moment dat jij coins voor de langere termijn vasthoudt, is dit natuurlijk geen probleem. Overigens doen wij al onze transacties naar Binance ook via Bitvavo, dus is het heel handig om met onderstaande link jouw transactiekorting te claimen zodat je daar wat korting op krijgt!

Klik hier voor korting op jouw transactiekosten bij Bitvavo

Tot slot

In deze blog heb ik de meest voorkomende passieve inkomstenstromen in de crypto uiteen gezet. Er zijn er uiteraard nog veel meer en er is nog veel meer over te vertellen. Maar hiermee heb je wel een handig overzicht van een paar van de vele mogelijkheden zodat jij ook een start kunt maken met investeren en geld verdienen met crypto. Als je dat wilt natuurlijk!

Als laatste tip zou ik beginnen met puur het aankopen van de grotere top 10 crypto munten en deze te staken op één van de platforms als Binance of Bitvavo. Als je dit elke maand doet met een gedeelte van jouw salaris of omzet, zul je zien dat jij straks tijdens de bull een leuke extra inkomstenstroom hebt gecreeërd!

Vind je crypto nog iets te spannend en ga jij liever aan de slag met jouw online business opschalen? Check dan The Online Business Academy waarin je alles leert over het creëren van een schaalbaar online aanbod!