Canva gebruiken voor jouw bedrijf

Wat is Canva?Maak jij al gebruik van Canva? Deze vraag kreeg ik een jaar geleden vaak naar mijn hoofd geslingerd. Ik maakte liever al mijn content zelf, en was niet zo van het gebruiken van externe programma’s. Totdat ik het toch best wel druk kreeg met andere zaken, en er teveel tijd in het maken van mijn content ging zitten. Dus begon ik toch met het gebruiken van Canva. En je raadt het al…ik kan nu niet meer zonder! Dit programma bespaart me uren tijd en geld! In deze korte blog vertel ik wat Canva nu precies voor programma is en waar je dit allemaal voor kunt gebruiken. 

Wat is Canva?

Nee, we hebben het niet over een canvas waar je op schildert. Al komt het wel dicht in de buurt! Canva is een online graphic design platform dat gebruikers in staat stelt op een enorm makkelijke manier social media content, presentaties, posters en tig andere visuele projecten te creëren.

Ooit begonnen als een start up uit Australië in 2012, heeft dit bedrijf nu meer dan 10 miljoen gebruikers in 179+ landen!

Canva is beschikbaar op de desktop en op je mobiel zodat je overal jouw content kan creëren. Het platform stelt miljoenen afbeeldingen, lettertypes, templates en illustraties beschikbaar die jij gemakkelijk kan gebruiken om jouw ideale content te maken!

Canva platform

Een overzicht van een aantal van de mogelijkheden op het designers platform

Waarom ik Canva gebruik

Vraag je je wel eens af hoe iedereen nu aan die mooie content komt, alles mooi in één stijl, met een achtergrondje, en mooie lettertypes? Zij gebruiken hoogstwaarschijnlijk Canva. Canva maakt het je namelijk super gemakkelijk om snel mooie content te maken met een professionele uitstraling.

Ook ik gebruik het platform dagelijks om mijn instagram posts en stories te maken (en de eerste afbeelding in deze blog is trouwens ook met canva gemaakt).

Makkelijk in gebruik

Canva is ontzettend gebruiksvriendelijk en daardoor makkelijk in gebruik. Het platform werkt grotendeels met het drag-and-drop systeem. Dat houdt in dat je links je menubalk hebt, en zo jouw gekozen opties in jouw ontwerp sleept.

Natuurlijk is het altijd even uitvogelen hoe een nieuw programma werkt, maar ik kan je garanderen dat je de basis zo onder de knie hebt. Het programma is ontworpen om niet designers designs te kunnen laten maken, dus no worries over je skills! Het fijne is dat je jouw gemaakte ontwerpen kunt opslaan en kopiëren. Je kunt zo jouw eigen template maken en telkens weer opnieuw gebruiken voor verschillende doeleinden.

Canva drag and drop

Canva drag and drop – een kind kan de was doen!

Veelzijdig

Die verschillende doeleinden zijn echt heel uiteenlopend, van social media posts en infographics tot flyers. Ik heb ooit eens een vlag (ja een echte voor buiten) ontworpen met Canva voor op markten. Daarnaast zijn er duizenden templates beschikbaar die je kunt gebruiken als start voor je eigen ontwerp.

Het fijne is dat je met zo’n bestaande template al een idee krijgt hoe jouw ontwerp eruit kan gaan zien. Vooral voor de visueel ingestelde mensen is dat erg fijn (zoals voor mij 😉 ). Geen zorgen over of we dan niet allemaal dezelfde uitstraling krijgen, want er is zoveel keus dat dit niet snel zal gebeuren.

Gratis vs betaalde versie?

Canva biedt een gratis en betaalde versie aan (vanaf €8,99 per maand bij een jaarabbonement). De betaalde versie kan je 7 dagen gratis uitproberen. Voor velen zal de gratis versie al voldoende mogelijkheden hebben om mooie content te maken. De betaalde versie heeft de volgende voordelen die je gratis 7 dagen kunt uitproberen:

  • Optie om een bestaande template om te zetten naar een ander formaat (zo kan ik een instagram post makkelijk omzetten naar bijvoorbeeld een story, of een presentatie)
  • Optie om transparante achtergrond te gebruiken
  • Je kunt je eigen kleuren, logo’s en lettertypes van je huisstijl bewaren
  • Meer dan 60.000 templates ipv 8.000

 

Wat is canva?

 

Canva is te gebruiken op: je mobiele telefoon, laptop of desktop computer
Beschikbaar voor IOS in de AppStore en via www.canva.com
Kosten: gratis, uitgebreidere functies beschikbaar voor een abonnement wat je per maand kunt betalen (vanaf €8,99 per maand)

Voordelen: Canva heeft een aantal vooraf ingestelde templates voor bijvoorbeeld een Facebook bericht of omslagfoto

Wat is Canva?