Dit zijn de top 5 business coaches van de wereld die je wilt volgen

Ik wilde deze blog beginnen met het omschrijven van de ā€˜besteā€™ business coaches van de wereld. Maar die is er helaas (of gelukkig?) niet. De effectiviteit van een coach hangt namelijk enorm samen met de behoeften en doelen van een persoon. Maar, er zijn natuurlijk wel een aantal business coaches die zo enorm bekend en groot zijn geworden de afgelopen jaren, dat ze wel bekend staan als de top van de business coaching wereld.Ā 

Wel zijn deze business coaches zeer interessant om te volgen, is het niet voor de motivatie die je eruit haalt, dan kun je vast nog wat leren van hun enorm goede sales talks!

Top 5 business coaches ter wereld:

Tony Robbins

top 5 beste business coaches van de wereld tony robbins

Tony Robbins staat bekend om zijn enorm krachtige motivatie talks en life coaching. Tony Robbins heeft met enorm veel individuen en businesses gewerkt om te helpen doelen te bereiken. Hij is tevens een bestselling auteur, en zijn boeken en programmaā€™s hebben heel veel mensen geholpen doelen te bereiken. Zijn coachingsstijl is gebaseerd op de principes van neurolinguĆÆstisch programmeren (NLP). Hij richt zich op het creĆ«ren van blijvende verandering door een proces van het begrijpen en veranderen van beperkende overtuigingen en patronen.

Tony Robbins heeft een energieke, charismatische benadering van coaching. Hij gebruikt verschillende technieken, waaronder visualisatie, rollenspel en emotionele empowerment om individuen te helpen beperkende overtuigingen te doorbreken en hun doelen te bereiken. Hij benadrukt ook het belang van massale actie om mensen te helpen hun doelen te bereiken en moedigt individuen aan om buiten hun comfortzones te gaan.

Een van de beroemdste technieken van Tony Robbins is de ‘Firewalk’. Dit is een fysieke oefening waarbij mensen blootsvoets over een bed van hete kolen lopen. De ervaring is bedoeld om het overwinnen van angst en het nemen van controle over iemands leven te symboliseren. De oefening wordt vaak gebruikt als metafoor voor het nemen van risico’s en het uit de comfortzone stappen.

Zelf staat deze firewalk nog op mijn lijstje. Ik ben voornamelijk bekend met de kracht van kou, en ben op expeditie geweest met Wim Hof om een besneeuwde berg te beklimmen in bikini šŸ˜‰

Tony Robbins’ benadering van coaching is gebaseerd op het idee dat individuen de kracht hebben om het leven te creĆ«ren dat ze willen, en dat ze hun doelen kunnen bereiken door hun beperkende overtuigingen en patronen te begrijpen en te veranderen. Hij benadrukt het belang van het ondernemen van actie, het voorbijgaan aan angst en beperkende overtuigingen en het focussen op het huidige moment om blijvende verandering te creĆ«ren. En ik kan niet anders dan helemaal achter zijn methodes en visie staan!Ā 

Naast zijn coaching- en spreekbeurten, heeft Tony Robbins ook een aantal persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s gecreĆ«erd, zoals het “Personal Power” programma en het “Unleash the Power Within” seminar. Deze programma’s zijn ontworpen om individuen te helpen beperkende overtuigingen te overwinnen, zelfbewustzijn te vergroten en actie te ondernemen om hun doelen te bereiken.

Over het algemeen is de coachingsstijl van Tony Robbins energiek, actiegericht en gericht op het creĆ«ren van blijvende verandering. Hij gebruikt verschillende technieken, waaronder visualisatie, rollenspel en emotionele empowerment, om individuen te helpen beperkende overtuigingen te doorbreken en hun doelen te bereiken.Ā 

Tim Ferriss

top 5 beste business coaches van de wereld Tim Ferris

Tim Ferriss is een bestsellerauteur, ondernemer en bedrijfscoach, bekend om zijn unieke en onorthodoxe benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zijn coachingsstijl legt de nadruk op experimenteren, efficiƫntie en het gebruik van tools en strategieƫn om prestaties en productiviteit te optimaliseren.

Tim Ferriss’ benadering van coaching is gebaseerd op het idee van ‘lifestyle design’, dat de nadruk legt op het vermogen om een ā€‹ā€‹leven te creĆ«ren dat aansluit bij iemands waarden en prioriteiten. Hij moedigt individuen aan om hun passies te identificeren en na te jagen, en om tools en strategieĆ«n te gebruiken om de prestaties en productiviteit op alle gebieden van hun leven te optimaliseren.

Een van de belangrijkste elementen van de coachingstijl van Tim Ferriss is experimenteren. Hij moedigt individuen aan om verschillende benaderingen en methodes uit te proberen en te leren van hun ervaringen. Hij benadrukt ook het belang van openstaan ā€‹ā€‹voor falen en leren van fouten. Hier ben ik het helemaal eens en pas ik ook toe in mijn eigen coaching. Zonder dat je jezelf toestaat fouten te maken, kom je nergens. Alleen al het omgaan met jouw eigen ego bij het maken van fouten kan je zoveel brengen en leren!

Tim Ferriss staat ook bekend om zijn focus op efficiƫntie en productiviteit. Hij moedigt individuen aan om tools en strategieƫn te gebruiken om de prestaties te optimaliseren en manieren te vinden om slimmer te werken, niet harder. Hij benadrukt ook het belang van het stellen van doelen en het voorzien van individuen van de nodige tools en strategieƫn om hun doelen te bereiken.

Tim Ferriss richt zich ook op mindfulness, meditatie en zelfbewustzijn, hij vindt het belangrijk om bewust te zijn van de eigen gedachten, emoties en lichaam om de doelen te bereiken. Hij moedigt individuen ook aan om verschillende vormen van zelfzorg te verkennen, zoals yoga, tai chi of vechtsporten.

Tim Ferriss’ benadering van coaching is uniek en onorthodox, maar het heeft veel mensen geholpen hun doelen te bereiken en een leven te creĆ«ren dat aansluit bij hun waarden en prioriteiten. Hij moedigt experimenten, efficiĆ«ntie en het gebruik van tools en strategieĆ«n aan om prestaties en productiviteit te optimaliseren en ook om zich te concentreren op zelfbewustzijn en mindfulness om de doelen te bereiken.

Persoonlijk vind ik het boek van Tim Ferris ‘the four hour workweek’ een grote aanrader, alleen slaat zijn tone of voice mij minder aan. Ik heb enigszins het idee dat hij zich richt op mannen ipv op vrouwen, en daarom zou ik niet zo snel iets anders van hem volgen šŸ˜‰

Gary Vaynerchuk

top 5 beste business coaches van de wereld Gary vaynerchuk

Gary Vaynerchuk, ook bekend als Gary Vee heeft een no-nonsense, openhartige benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hij staat bekend om zijn expertise op het gebied van digitale marketing, met name op het gebied van sociale media en branding. Zijn coachingstijl legt de nadruk op hard werken, doorzettingsvermogen en het gebruik van digitale tools en strategieƫn om succes te behalen.

Gary Vaynerchuk’s benadering van coaching is gebaseerd op het idee van ‘drukte’. Hij moedigt individuen aan om het harde werk en de moeite te doen die nodig zijn om hun doelen te bereiken, en om nooit op te geven. Hij benadrukt het belang van doorzettingsvermogen en moedigt individuen aan om door te zetten, zelfs als het moeilijk wordt.

Gary Vaynerchuk staat ook bekend om zijn expertise op het gebied van digitale marketing en branding. Hij moedigt individuen aan om digitale tools en strategieƫn, zoals sociale media, te gebruiken om hun persoonlijke en professionele merken op te bouwen en om in contact te komen met potentiƫle klanten of klanten. Hij benadrukt ook het belang van het creƫren van inhoud van hoge kwaliteit en het aanspreken van je publiek.

Gary Vaynerchuk richt zich ook op personal branding, hij gelooft dat het belangrijk is om authentiek te zijn en trouw aan jezelf te zijn. Hij moedigt individuen aan om hun verhaal te delen en een persoonlijk merk op te bouwen dat aansluit bij hun waarden en doelen. Je leest hier meer over in zijn boek Jab, Jab, Right Hook. Hij benadrukt ook het belang van het kennen van iemands sterke en zwakke punten en deze in zijn voordeel te gebruiken.

Marie Forleo

top 5 beste business coaches van de wereld Marie Forleo

Marie Forleo is een bekende ondernemer, auteur en bedrijfscoach die bekend staat om haar krachtige en actiegerichte benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze richt zich op het helpen van individuen bij het creƫren van een bedrijf en een leven waar ze van houden door hen de tools, strategieƫn en mentaliteit te bieden die ze nodig hebben om te slagen.

De coachingsstijl van Marie Forleo is gebaseerd op het idee dat individuen de kracht hebben om het leven te creĆ«ren dat ze willen, en dat ze door het begrijpen en veranderen van beperkende overtuigingen en patronen hun doelen kunnen bereiken. Ze benadrukt het belang van het ondernemen van actie en moedigt individuen aan om zich te concentreren op wat ze kunnen beheersen, in plaats van stil te staan ā€‹ā€‹bij dingen die ze niet kunnen beheersen.

Marie Forleo’s benadering van coaching is empowerment en actiegericht. Ze moedigt individuen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen succes en actie te ondernemen om hun doelen te bereiken. Ze benadrukt ook het belang van een groeimindset en openstaan ā€‹ā€‹om nieuwe dingen te leren en uit te proberen. Als je merkt dat je hier af en toe nog wat moeite mee hebt, is het boek wat Marie schreef echt een aanrader: Everything is Figureoutable!

Marie Forleo richt zich ook op het creƫren van een holistische benadering van zaken en leven. Ze moedigt individuen aan om balans en harmonie te vinden op alle gebieden van hun leven, inclusief werk, gezondheid en relaties. Ze moedigt individuen ook aan om tijd te nemen voor zelfzorg en prioriteit te geven aan hun welzijn.

Marie Forleo’s benadering van coaching is empowerment, actiegericht en holistisch. Ze benadrukt het belang van actie ondernemen, een groei mindset hebben en balans vinden op alle gebieden van het leven. Ze biedt individuen de tools, strategieĆ«n en mentaliteit die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken en een bedrijf en leven te creĆ«ren waar ze van houden.

Michael Gerber

top 5 beste business coaches van de wereld Michal Gerber

Michael Gerber staat bekend om zijn expertise in het beheer van kleine bedrijven en ondernemerschap. Hij is de auteur van het bestverkochte boek “The E-Myth Revisited: Why Most Small Businesses Don’t Work and What To Do About It.” Zijn coachingstijl legt de nadruk op systemen, processen en structuur als de belangrijkste elementen voor een succesvol bedrijf.

Michael Gerbers benadering van coaching is gebaseerd op het idee dat de meeste kleine bedrijven falen omdat ze systemen, processen en structuur missen. Hij moedigt bedrijfseigenaren aan om een ā€‹ā€‹duidelijk begrip van hun bedrijfsmodel te ontwikkelen en om systemen en processen te creĆ«ren die ervoor zorgen dat het bedrijf soepel verloopt, ongeacht wie de leiding heeft.

Gerbers coachingsstijl wordt vaak omschreven als ‘praktisch’ en ‘hands-on’. Hij moedigt ondernemers aan om hun bedrijf stap voor stap te ontwikkelen en zich te concentreren op het implementeren van systemen en processen die essentieel zijn voor succes. Hij benadrukt ook het belang van continue verbetering, waarbij hij ondernemers aanmoedigt om regelmatig hun systemen en processen te herzien en te verfijnen.

Michael Gerber’s benadering van coaching is vaak gericht op het “ondernemersperspectief”. Hij moedigt ondernemers aan om te denken als een ondernemer, risico’s te nemen en creatief te zijn in hun benadering van het oplossen van problemen. Hij benadrukt ook het belang van aanpassingsvermogen en bereidheid om te veranderen naarmate de zakelijke omgeving verandert.

Samenvattend is de coachingsstijl van Michael Gerber praktisch, hands-on en gericht op het creĆ«ren van een succesvol bedrijf door middel van systemen, processen en structuur. Hij moedigt ondernemers aan om te denken als een ondernemer, risico’s te nemen, creatief te zijn en zich aan te passen aan veranderingen. Hij staat bekend om zijn expertise in het beheer van kleine bedrijven en ondernemerschap en zijn focus op het ondernemersperspectief, dat volgens hem cruciaal is voor succes in het bedrijfsleven.

Conclusie

Je hebt nu een overzicht van 5 van de meest invloedrijke business coaches wereldwijd. En hiermee heb je ook een inzicht in hoe totaal verschillend een coaching strategie kan zijn, met toch dezelfde uitkomst. Iedereen is anders, en daarom is het ook van belang om bij het kiezen van een business coach vooral te kijken of het klikt. Want als jij wilt veranderen en daadwerkelijk succes wilt behalen, wil je dat degene die jou hierbij gaat helpen voor JOU een voorbeeld is.Ā 

Niets is namelijk minder effectief dan feedback krijgen van iemand die je niet serieus neemt, of eigenlijk niet mag. En het mooie is, op elk potje past een dekseltje, ook in de coaching wereld. Jij voelt je misschien wel aangesproken tot mij omdat ik graag surf, en mijn leven zo inricht dat ik niet te veel hoef te werken en vooral veel kan genieten van mijn gezin en avonturen die ik beleef. Maar iemand anders vind het weer veel belangrijker om status te creĆ«ren en een miljoenen imperium op te zetten zodat ze in een dure auto en groot huis kunnen gaan wonen.Ā 

Doe dus goed onderzoek voor jezelf, plan strategiegesprek in en kijk of het matcht!