Digitale nomaden, online ondernemers en freedompreneurs check deze kans! Het dorp Ollolai, bekend van het programma ‘het Italiaanse dorp’ wat een aantal jaren geleden liet zien hoe Nederlanders voor 1 euro een woning kochten om op te knappen, bied opnineuw de mogelijkheid om gratis in het dorp te wonen!

Gratis Wonen Als Digital Nomad

Het pittoreske dorpje Ollolai op het eiland Sardinië heeft een innovatieve stap gezet om internationale bezoekers aan te trekken. Met name gericht op digitale nomaden, stelt het dorp hen in staat om een paar maanden te verblijven en te werken te midden van de lokale landbouwbevolking. Wat het aanbod nog aantrekkelijker maakt, is dat de gemeente de kosten voor het verblijf dekt.

Eerste Digital Nomad Gearriveerd

Clarese Partis, een 39-jarige software-ontwerper uit Los Angeles en gepassioneerde digitale nomade, is de eerste die van dit genereuze aanbod heeft geprofiteerd. Ze vertelde CNBC: “Ik reis al twee jaar als digitale nomade en was onlangs nog in Zanzibar.” Maar het is Ollolai dat haar hart heeft gestolen met zijn rustige ambiance, ver van de drukke stadsleven. Ze zocht een plek met natuur, frisse lucht en prachtige stranden, en vond dat Ollolai perfect voldeed aan deze wensen.

Waarom doet Ollolai dit?

Ollolai heeft in de afgelopen decennia te maken gehad met een afname van zijn bevolking. Het aantal inwoners is in de afgelopen honderd jaar gedaald van 2.250 naar 1.300. Dit fenomeen is ook waargenomen in andere Mediterrane landelijke gebieden. Om dit tegen te gaan, bood Ollolai eerder al vervallen huizen aan voor slechts €1, wat veel buitenlanders aantrok. Dit Nederlandse tv programma trok veel promotie en nieuwe toeristen aan. Deze nieuwe stap om digitale nomaden aan te trekken is een ander initiatief om de lokale economie te stimuleren.

Tegenprestatie

Onder dit nieuwe initiatief biedt de gemeente snelle internettoegang en heeft ze financiering vrijgemaakt om in de komende twee jaar ongeveer 30 digitale nomaden te verwelkomen. Als tegenprestatie wordt aan de nomaden gevraagd een bijdrage te leveren aan het dorp, zoals het organiseren van een conferentie, het schrijven van een essay, het uitvoeren van onderzoek of het maken van een documentaire. Clarese Partis heeft bijvoorbeeld toegezegd een lezing te geven over haar leven als digitale nomade.

Inschrijven kan tot december 2023

Voor geïnteresseerden is de aanmelding voor dit programma nog open tot december. Degenen die gebruik maken van deze kans moeten wel hun eigen reis regelen. Je kunt je hier aanmelden

Omring jij je graag met gelijkgestemden die ook een leven willen creëren met vrijheid en tijd voor dit soort avonturen? Sluit je dan GRATIS aan bij de Freedom Business Club!