Ik weet het, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar conversie compounding is misschien wel het enige concept dat jij nodig hebt om online succes te boeken. Ik zal je in deze blog precies uitleggen wat conversie compounding inhoudt en hoe het jou kan helpen een duurzame groei binnen jouw bedrijf te bereiken. 

Wat is conversie compounding?

Conversie compounding stelt bedrijven en marketeers in staat om gestaag en geleidelijk hun conversieratio te verhogen. Het draait allemaal om het stapelen van kleine winsten en het creëren van een cumulatief effect. Net zoals bij rente op rente groeit je conversie exponentieel naarmate je kleine verbeteringen aanbrengt in je website of online platform. Het is een bewezen strategie om duurzame groei te realiseren en je concurrenten een stap voor te blijven. En de grap is, juist omdat dit zo simpel is, zijn we als ondernemers geneigd om het ingewikkelder te maken. En dat is nu juist wat je tegenhoudt naar een duurzame groei. Been there..done that!

Een voorbeeld van conversie compounding

Stel dat je als coach een online training hebt ontwikkeld en je wilt deze aan potentiële deelnemers verkopen. Laten we aannemen dat je maandelijks 100 leads* genereert door middel van betaalde ads.

Nu is het tijd om de conversiepercentages te bepalen. Laten we aannemen dat 10% zich inschrijft op jouw opt-in pagina. Dus van de 100 leads schrijven 10 personen zich in op jouw emaillijst.

Vervolgens willen we het percentage van geïnteresseerde deelnemers bepalen. Laten we aannemen dat na het verstrekken van meer informatie en het aanbieden van waardevolle content in je funnel, die volgt na de opt-in, 10% van de ingeschreven leads daadwerkelijk geïnteresseerd is in je online training. Dus van de 10 inschrijvingen is er 1 geïnteresseerde deelnemer.

Nu kunnen we de omzet berekenen. Elke deelnemer betaalt € 500 voor de online training, dus met 1 deelnemer is de totale omzet:

1 deelnemer x € 500 = € 500

Als je nu aan de slag gaat met conversie compounding, dan ga je voor élke stap proberen je cijfers te verbeteren. En doordat dit heel overzichtelijk in kleine stapjes kan, én de resultaten hiervan zich gaan opstapelen, ga je hier super efficiënt te werk.

Want als jij nu zorgt dat je je opt-in pagina verbetert, en je ipv 10%, 20% inschrijvingen hebt van jouw leads, dan betekent dit dat jij 100% meer resultaten boekt aan het einde van de klantenreis! Want 20% inschrijvingen van 100 leads, is 20 mensen. En als daarvan 10% zich inschrijft voor jouw cursus, betekent dit dat je 2 deelnemers hebt in plaats van 1!

Zo kun je dit vervolgens voor elke stap zorgen dat je nét iets beter scoort, met als resultaat dat jouw conversie door het dak kan gaan! En dat met één simpele klantenreis zonder poespas 🙂

*Het is belangrijk op te merken dat dit slechts een voorbeeld is en de werkelijke resultaten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals je marketingstrategieën, doelgroep en de waarde die je training biedt.

De bouwstenen van conversie compounding:

  1. Datagestuurde optimalisatie: Conversie compounding begint met het analyseren van je data. Door gebruik te maken van tools zoals Google Analytics kun je belangrijke inzichten verkrijgen in het gedrag van je gebruikers en knelpunten identificeren. Deze data vormt de basis voor gerichte optimalisaties die je conversieratio helpen verhogen.
  2. Klantgerichte benadering: Het begrijpen van de behoeften, wensen en pijnpunten van je doelgroep is essentieel. Door je te richten op het creëren van een gestroomlijnde en gepersonaliseerde gebruikerservaring kun je de betrokkenheid vergroten en daarmee meer conversie krijgen. Richt je op relevante content, intuïtieve navigatie en een eenvoudig aankoopproces. In deze blog deel ik mijn 10 beste tips om je website gebruiksvriendelijker te maken.
  3. Continu testen en optimaliseren: Conversie compounding is geen eenmalige inspanning. Het vereist voortdurende optimalisatie. Wel pluk je daar dan ook weer de vruchten van: elke keer dat jij je conversie weet te verhogen, verdien je namelijk meer geld ;). Voer A/B-tests uit om verschillende varianten van je pagina’s en calls-to-action te testen en te ontdekken welke het beste presteren. Leer van je experimenten en implementeer de succesvolle elementen om je conversies verder te verhogen.
  4. Contentmarketing: Content is koning als het gaat om conversie compounding. Creëer waardevolle en boeiende content die inspeelt op de behoeften van je doelgroep. Blogs, video’s, infographics en e-books kunnen allemaal bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen, het vergroten van autoriteit en het stimuleren van conversies. Maar houdt in je achterhoofd: keep it simple!

Conclusie

Conversie compounding is een strategie die je in staat stelt om gestaag en geleidelijk duurzame groei te realiseren in je inkomsten. Door te investeren in datagestuurde optimalisatie, een klantgerichte benadering, continu testen en optimaliseren, en contentmarketing, kun je de kracht van conversie compounding benutten en je winst naar nieuwe hoogten tillen. Het is een doorlopend proces dat vraagt om geduld, toewijding en voortdurende aanpassingen. Maar de resultaten zijn het absoluut waard. Je zult niet de eerste zijn die binnen jaar doorgroeit naar 10k maanden door consistent hiermee aan de slag te gaan.

Klaar om de kracht van conversie compounding te ontketenen en jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen? Begin met het analyseren van je data, begrijp je doelgroep en hun behoeften, en test en optimaliseer voortdurend je website en content. Verlies nooit het langetermijnperspectief uit het oog en blijf streven naar constante verbetering.

Onthoud, conversie compounding is geen magische formule, maar eerder een methodische benadering van het verbeteren van je conversieratio. Met geduld, consistentie en de juiste strategie kun je de kracht van conversie compounding benutten en duurzame groei realiseren voor jouw bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en begin vandaag nog met het implementeren van conversie compounding in jouw digitale marketingstrategie. Jouw succesverhaal wacht op je!