Tijdens jouw zoektocht naar een online leeromgeving voor jouw online cursussen, is de kans groot dat je al eens de naam Huddle van de Internet Marketing Unie (IMU) voorbij hebt zien komen. The Huddle is een software van Nederlandse bodem voor het creëren van online communities en e-learning.

Hoe verhoudt Membirds, een vrij nieuwe speler op de markt (anno 2024), zich nu tot de Huddle? Is het vergelijkbaar of juist niet? In dit artikel deel ik een uitgebreide vergelijking zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past!

huddle vs membirds welke is het beste?

Samenvatting vergelijking van Membirds met Huddle

TLDR: Membirds is het alternatief voor Huddle en Plug & Pay samen, maar dan voor de helft van de prijs met de link onderaan deze blog 😉

  • Membirds is een 5-in-1 platform dat meer biedt dan alleen e-learning en community. Waar je bij de Huddle nog apart Plug & Pay moet aanschaffen, heeft Membirds het betaalsysteem en de koppelingen all-inclusive. Minder rompslomp dus!
  • Membirds biedt een aantal toffe marketing opties aan om je conversie te verhogen, die je bij Plug & Pay niet vindt. Huddle is juist weer meer gefocust op community building en daarbij is er een app. Membirds is overigens wel mobile-friendly gebouwd dus nog steeds zeer goed bruikbaar op de smartphone.
  • Membirds lijkt in eerste instantie duurder dan de Huddle, maar als je alle kosten op een rijtje zet én kijkt wat de kosten zijn bij oplopende leden, is Membirds vele malen goedkoper. 
  • Membirds biedt een affiliate systeem aan, waarvoor je bij de Huddle ook Plug and Pay moet aanschaffen.

 

Membirds vs Huddle: Alle mogelijkheden op een rijtje

Allereerst moet ik dus zeggen dat het vergelijk niet helemaal eerlijk is, omdat Plug & Pay hierin meegenomen zou moeten worden als betaalsysteem, wat je los aanschaft bij de IMU naast de Huddle. Ik zal dit zo duidelijk mogelijk benoemen!

Ontstaan Huddle

De Huddle is een software van de IMU waarmee je een online leeromgeving en communities kunt creëren. Naast de Huddle bieden zij ook software aan om websites mee te bouwen (Phoenix), en een betaalplatform (Plug&Pay) aan. Je zult deze pakketten zelf moeten koppelen. Oorspronkelijk was de Huddle voornamelijk gericht op het maken van communities. Later kwamen daar de functies om e-learning aan te bieden bij.

👉 Lees hier alles over de Huddle

 

👉 Lees hier alles over Plug & Pay

 

Ontstaan Membirds

Membirds is ontwikkeld door Eelco de Boer en Bob Spee. Eelco de Boer is al zeer lange tijd actief in de online marketing wereld, en was vroeger ook betrokken bij het opzetten van de Internet Marketing Unie. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en hebben ze Membirds ontwikkeld.

Membirds is niet alleen een online leeromgeving en community, maar ook een betaalsysteem waarvoor je géén technische kennis nodig hebt. Daarnaast is alles met elkaar geïntegreerd zodat je enkel op één platform alle informatie ziet die jij nodig hebt over jouw leden en omzet. De focus is daarnaast uiteraard op conversie zodat jij zoveel mogelijk verkoopt!

Je hebt dus alleen nog jouw maillijst en Mollie te koppelen, meer niet. Membirds is een vrij nieuwe speler op de markt, en daardoor komen er nog telkens functies bij. Zo kun je nu ook gebruik maken van de functie om te werken met affiliates.

👉 Lees hier alles over Membirds

 

Kosten van Huddle vs Membirds

Membirds heeft geen verschillende abonnementen, maar één prijs waarvoor je alles krijgt. Ik vind dit persoonlijk super fijn zodat ik onbeperkt kan opschalen en dan niet ineens een hogere maandprijs hoef te betalen. Ik heb hieronder alles overzichtelijk in een tabel gezet zodat je zelf de prijzen kunt vergelijken.

Huddle vs Membirds Kosten en functies

 

👉 Klik hier om de Huddle 14 dagen gratis uit te proberen

 

👉 Klik hier om Membirds 30 dagen gratis uit te proberen (incl 50% korting bij aanschaf)

 

Membirds vergelijken met Huddle in combinatie met Plug & Pay

Je kunt het abonnement van Membirds dan het beste vergelijken met het duurste abonnement van de Huddle wat betreft leeromgeving en community building i.c.m. met het duurste pakket van Plug & Pay. Zie onderstaande tabel voor een vergelijking qua prijs.

 

Conclusie

Als jij enkel en alleen op zoek bent naar een e-learning omgeving en community builder, en je wilt je betaalsysteem ergens anders onderbrengen, dan is het goedkoopste abonnement van de Huddle een goede keuze. Je hebt dan de mogelijkheid om voor 19 euro per maand 100 leden te verwelkomen.

👉 Meer informatie over Huddle Lite

Ben je echter op zoek naar een all-in-one oplossing waarbij je niet meer hoeft na te denken over jouw betaalsysteem en het maximum aantal van jouw cursisten, dan is Membirds de beste keuze of het duurste pakket van de Huddle in combinatie met Plug & Pay.

Uiteindelijk zijn beide software keuzes goed door ontwikkeld, het grootste verschil zit hem in het ongelimiteerde aantal gebruikers bij Membirds en het geïntegreerde betalingssysteem. Dat maakte dat ik voor Membirds koos, en daar ben ik heel blij mee! Ook de klantenservice bij Membirds is echt top, en daarvan hoor ik wel eens andere verhalen van de Huddle (maar daar zijn ook heel veel positieve verhalen over, maar van Membirds nog geen enkele negatieve!)

En uiteindelijk wil je toch gewoon aan de slag met een software die alle rompslomp uit handen neemt, zodat je je kunt focussen op waar je écht goed in bent en waar jouw kracht ligt. Dat is wat Membirds voor mij betekent! 🙂

👉 Klik hier om Membirds 30 dagen gratis uit te proberen (incl 50% korting bij aanschaf)