In 2015 schreef ik mezelf voor het eerst in bij de KVK.

Voelt toch als je eerste mijlpaal in ondernemersland, die inschrijving. Hoewel ik daarvoor ook altijd al sidehustles had. Met name handelen op marktplaats vond ik als kind ge-wel-dig.

Alles wat ik kocht, verkocht ik weer door met winst. Toen ik 14 was kocht ik een partij faillissement skateschoenen op om weer door te verkopen. De muren van mijn kamer waren niet meer zichtbaar door alle schoenendozen op elkaar gestapeld.

Ik verkocht die schoenen voor 20x de prijs waar ik ze voor kocht. Best een leuke bijverdienste voor een 14 jarige dus haha.

Mooie herinneringen.

En in al deze ondernemers herinneringen van mij, zitten misschien wel hele waardevolle lessen voor jou…

Mijn 3 grootste ondernemerslessen voor jou:

1. Als zich een kans voordoet die te mooi lijkt om waar te zijn, is dat niet ALTIJD zo! Doe onderzoek en wees voorzichtig, maar soms….is die kans dus wel ECHT een buitenkansje en ligt hij daar voor jou. Sta open voor kansen die op je pad komen.

2. Creëer een stip op de horizon. Niet zo van: ik wil 10k draaien met mijn business. Maar op een hoger niveau. Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Wat zou nu ECHT heel fijn zijn? Doordat mijn stip op de horizon kraakhelder is, ben ik meer dan gemotiveerd om ALTIJD door te zetten en NOOIT op te geven.

Luister ook deze podcast als je nog niet weet waarin je jouw business wilt opstarten

3. Dat brengt me ook gelijk bij de laatste grote les. Verplicht jezelf om fouten te maken. En dat is waarin ik de grootste groei heb doormaakt. Je mag van me weten, dat ik een super angstig klein meisje was die vroeger op school gepest werd, mavo advies kreeg vanwege faalangst en een sociale vaardigheidstraining nodig had om voor mezelf op te komen. We worden van jongs af aan geleerd dat fouten maken slecht is.

Echter…fouten maken is essentieel om tot een succesvolle business te komen.

Ik besefte me dat maar al te goed toen ik voor de zoveelste keer bedacht dat ik maar moest stoppen. En dan dacht ik terug aan die stip op de horizon…hoe kom ik daar als ik nu stop?

Juist…NIET!

Dus zette ik door, er is voor mij maar één richting. Dat is naar die stip op de horizon. En mijn business, is daar onderdeel van 😉

Als jij ook klaar bent met uitstel gedrag en de angst om fouten te maken, stap dan in de exclusieve IMPACT mastermind groep voor 3 maanden.

Stop met ‘maar wat doen’

Stop met alle adviezen half op te volgen op Instagram en Linkedin

En kom in actie.

Doorpakken en hetgeen wat je geleerd hebt, toepassen.

En jouw business écht van de grond krijgen en next level brengen!

Heb je hier hulp bij nodig? Plan dan hier een gratis strategiesessie in. Dan denk ik met je mee wat een logische vervolgstap voor jou is.