Als coach of expert is het van cruciaal belang om een sterke online aanwezigheid te hebben en effectieve marketingstrategieën te gebruiken om je doelgroep te bereiken. Een van de manieren om dit te doen, is via e-mailmarketing. E-mailmarketing stelt je in staat om op een persoonlijke en gerichte manier te communiceren met je publiek, waardoor je waardevolle relaties kunt opbouwen en je expertise kunt delen. Ik zelf heb gekozen om Mailblue daarvoor te gebruiken. En ik ben dus een tevreden gebruiker. Geen spannende intro’s hier dus, dit wordt een positieve review. Uiteraaard ligt ik ook de minpunten toe, zodat jij als coach of experts een keuze kunt maken of Mailblue ook geschikt is voor jou!

Wat is MailBlue?

MailBlue is een geavanceerde e-mail marketing software die speciaal is ontworpen voor ondernemers, coaches en experts. Het is een product van het gerenommeerde bedrijf ActiveCampaign, dat bekend staat om zijn uitstekende marketing automation tools. MailBlue biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden waarmee je jouw e-mailmarketingstrategie naar een hoger niveau kunt tillen. Of je nu net begint met e-mailmarketing of al ervaren bent, MailBlue biedt de tools en functionaliteiten die je nodig hebt om effectieve campagnes op te zetten en je bedrijf te laten groeien. Ook de pakketprijzen zijn enorm toegankelijk voor beginners, wat ook de reden is dat ik eigenlijk altijd aanraadt met Mailblue te gaan werken.

Hoe kan MailBlue worden ingezet als coach en expert?

Als coach of expert is het essentieel om een sterke band op te bouwen met je publiek en waardevolle content te leveren die hen inspireert en motiveert. MailBlue biedt verschillende functies die je kunnen helpen bij het bereiken van deze doelen.

 1. Marketing Automation: Een van de meest krachtige functies van MailBlue is de mogelijkheid om geautomatiseerde marketingcampagnes op te zetten. Je kunt eenvoudig workflows maken waarmee je gerichte e-mails kunt sturen op basis van specifieke acties of gedragingen van je abonnees. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde en relevante content te leveren op het juiste moment, waardoor je de betrokkenheid van je publiek vergroot.
 2. Segmentatie: MailBlue biedt geavanceerde segmentatiemogelijkheden, waarmee je je abonnees kunt onderverdelen in specifieke groepen op basis van demografische gegevens, gedrag of interesses. Door je lijst te segmenteren, kun je gerichte berichten sturen die aansluiten bij de specifieke behoeften en interesses van elke groep. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid en conversie.
 3. Persoonlijke benadering: Met MailBlue kun je e-mails personaliseren op basis van gegevens die je hebt verzameld van je abonnees. Je kunt variabelen gebruiken om de naam van de abonnee in de e-mail op te nemen, waardoor je een persoonlijke benadering creëert. Dit draagt bij aan een gevoel van verbinding en vertrouwen bij je publiek.
 4. E-mailtemplates en ontwerpmogelijkheden: MailBlue biedt een breed scala aan professionele e-mailtemplates en ontwerpmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een strak en modern ontwerp of juist een meer persoonlijke en creatieve uitstraling wilt, je hebt volledige vrijheid om je e-mails aan te passen aan je eigen stijl en merkidentiteit.

Probeer Mailblue 14 dagen gratis via deze link

Waarom is MailBlue een uitstekende keuze als e-mail marketing software?

Er zijn verschillende redenen waarom MailBlue de ideale keuze is voor coaches en experts die op zoek zijn naar een krachtige en gebruiksvriendelijke emailmarketing software. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Geavanceerde functionaliteiten: MailBlue biedt een breed scala aan geavanceerde functionaliteiten die je helpen om je e-mailmarketingstrategie te optimaliseren. Van marketing automation en segmentatie tot A/B-testen en rapportage, MailBlue heeft alles wat je nodig hebt om je campagnes te beheren en te analyseren.
 2. Eenvoudig in gebruik: Ondanks de geavanceerde functies is MailBlue verrassend eenvoudig in gebruik. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor zelfs beginners gemakkelijk aan de slag kunnen. Er is geen technische kennis vereist om effectieve e-mailcampagnes op te zetten.
 3. Schaalbaarheid: Of je nu een klein coachingbedrijf hebt of een groeiend expertmerk, MailBlue kan gemakkelijk meegroeien met je behoeften. Het biedt verschillende abonnementsniveaus, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Je kunt beginnen met een kleiner abonnement en later upgraden wanneer je bedrijf groeit.
 4. Uitstekende klantenondersteuning: MailBlue staat bekend om zijn uitstekende klantenondersteuning. Ze bieden snelle en behulpzame service via verschillende kanalen, waaronder e-mail en live chat. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, staan ze klaar om je te ondersteunen. Ik heb zelf meerdere malen gebruik gemaakt van hun klantenondersteuning en dit wordt altijd zeer snel afgehandeld. Tevens wordt er meegedacht en gekeken naar een oplossing, en indien nodig een filmpje meegestuurd met meer uitleg.
 5. Integraties: MailBlue integreert naadloos met andere tools en software die je mogelijk al gebruikt, zoals CRM-systemen, landingspagina builders en e-commerce platforms. Dit zorgt voor een soepele workflow en helpt je om je marketingactiviteiten efficiënt te beheren.

De nadelen van Mailblue

Hoewel MailBlue veel voordelen biedt als emailmarketing software, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele mogelijke nadelen:

 1. Geen gratis versie: Waar Mailchimp een gratis versie aanbiedt, heeft Mailblue dat niet. Daarentegen zijn de maandelijkse kosten nog goed te overzien van het goedkoopste abonnement. En deze goedkoopste optie biedt je al alle mogelijkheden die je als startende online ondernemer nodig hebt om gebruik te maken van e-mailmarketing.
 2. Leercurve: Hoewel MailBlue over het algemeen als gebruiksvriendelijk wordt beschouwd, kan het aanvankelijk enige tijd en inspanning vergen om vertrouwd te raken met de interface en functies. Als je nieuw bent met e- mail marketing software, kan het nodig zijn om tijd te investeren in het leren kennen van de tool en het begrijpen van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast raad ik iedereen die net begint met e-mail marketing aan, om het zo simpel mogelijk te houden. Volg de instructies op binnen de online business academy, maak het niet ingewikkelder dan nodig!

Het is belangrijk om deze mogelijke nadelen af te wegen tegen de voordelen en je eigen specifieke behoeften en doelen als coach of expert. Het kan ook nuttig zijn om alternatieve emailmarketing software te onderzoeken en te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Conclusie

MailBlue is een uitstekende keuze als emailmarketing software voor coaches en experts. Met geavanceerde functionaliteiten, eenvoudige gebruiksvriendelijkheid en uitstekende klantenondersteuning biedt het alles wat je nodig hebt om effectieve en gepersonaliseerde e-mailcampagnes op te zetten.

Of je nu net begint met e-mailmarketing of al ervaren bent, MailBlue helpt je om waardevolle relaties op te bouwen met je publiek en je coaching- of expertbedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. Klik hier om MailBlue uit helemaal gratis 14 dagen uit te proberen