Webinarkit is een vrij nieuwe speler op het gebied van webinarsoftware.  Maar doet zeker niet aan kwaliteit onder! Ben je nieuwsgierig naar WebinarKit en wil je meer weten over deze krachtige tool voor het organiseren en hosten van webinars? In deze uitgebreide gids ga ik dieper in op de functionaliteiten van WebinarKit. Of je nu een ondernemer, marketeer, trainer of coach bent, WebinarKit kan een waardevol hulpmiddel zijn om je online presentaties naar een hoger niveau te tillen en je publiek te betrekken. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over WebinarKit en hoe het jou kan helpen bij het creëren van succesvolle webinars.

Wat is WebinarKit?

WebinarKit is een geavanceerd platform dat speciaal is ontworpen voor het organiseren, hosten en beheren van webinars. Met deze alles-in-één tool kun je moeiteloos professionele en interactieve webinars opzetten die je publiek boeien en betrekken.

Of je nu een beginner bent op het gebied van webinars of een ervaren professional, WebinarKit biedt een intuïtieve interface en een uitgebreide reeks functies die je nodig hebt om succesvolle webinars te creëren.

Samenvatting van onderstaand artikel: ik gebruik webinar kit voor het geven van geautomatiseerde webinars vanwege de super gebruiksvriendelijke werking van de software én de optie om lifetime acces te kopen. Klik hier om 14 dagen uit te proberen!

Functies en voordelen van WebinarKit:

 • Gebruiksvriendelijke interface: WebinarKit biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het eenvoudig maakt om je webinars te beheren en aan te passen aan je specifieke behoeften. Zelfs als je geen technische achtergrond hebt, kun je moeiteloos aan de slag met het maken en presenteren van je webinars.

 

 • Interactieve presentatiemogelijkheden: Met WebinarKit kun je je webinars verrijken met interactieve functies, zoals live chat, polls, enquêtes en Q&A-sessies. Dit stelt je in staat om je publiek actief te betrekken en waardevolle feedback en inzichten te verzamelen.

 

 • Flexibele planningsopties: WebinarKit biedt flexibele planningsopties, zodat je je webinars kunt plannen op tijdstippen die het beste passen bij jou en je publiek. Je kunt kiezen uit verschillende datums, tijden en tijdzones om ervoor te zorgen dat je webinars op het juiste moment plaatsvinden.

 

 • Geautomatiseerde e-mailmarketingintegraties: Met WebinarKit kun je eenvoudig integreren met populaire e-mailmarketingtools, waaronder MailChimp, AWeber, Mailblue en ActiveCampaign. Hierdoor kun je je webinarpromotie automatiseren en je deelnemersbestand effectief beheren.

 

 • Analysemogelijkheden en statistieken: WebinarKit biedt uitgebreide analysemogelijkheden waarmee je inzicht kunt krijgen in de prestaties van je webinars. Je kunt gegevens verzamelen over deelnemers, betrokkenheid, conversies en meer. Deze statistieken helpen je bij het evalueren van je succes en het verbeteren van toekomstige webinars.

 

 • Integratie met betaalproviders: Als je betaalde webinars wilt organiseren, biedt WebinarKit integraties met populaire betaalproviders zoals PayPal en Stripe. Dit stelt je in staat om eenvoudig betalingen te ontvangen en je webinars te monetariseren.

 

 • Opname en replay-opties: WebinarKit maakt het mogelijk om je webinars op te nemen, zodat je ze later kunt delen met deelnemers die niet in staat waren om live aanwezig te zijn. Dit vergroot je bereik en geeft je de mogelijkheid om je waardevolle content te hergebruiken.

Hoe WebinarKit te gebruiken:

 1. Account aanmaken: Om te beginnen met WebinarKit moet je een account aanmaken op hun website. Volg eenvoudig de registratieprocedure en je hebt toegang tot het platform.
 2. Webinar instellen: Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het instellen van je webinar. Geef je webinar een naam, kies de datum en tijd, en pas de instellingen aan volgens je voorkeuren.
 3. Ontwerp je webinar: WebinarKit biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden om je webinar vorm te geven. Voeg je branding-elementen toe, creëer aantrekkelijke slides en configureer interactieve functies zoals polls en enquêtes.
 4. Promoot je webinar: Maak gebruik van de ingebouwde e-mailmarketingintegraties van WebinarKit om je webinar te promoten. Stuur uitnodigingen naar je doelgroep en maak gebruik van effectieve marketingtechnieken om je webinar onder de aandacht te brengen.
 5. Host je webinar: Op de dag van je webinar kun je gebruikmaken van de hostfuncties van WebinarKit om je presentatie soepel te laten verlopen. Houd contact met je deelnemers via de live chat, beantwoord vragen en maak gebruik van interactieve functies om je publiek betrokken te houden.
 6. Analyseer en verbeter: Na je webinar kun je gebruikmaken van de analysemogelijkheden van WebinarKit om de prestaties van je webinar te evalueren. Analyseer statistieken zoals deelnemersaantallen, betrokkenheid en conversies, en gebruik deze inzichten om je toekomstige webinars te verbeteren.

Mijn ervaring met Webinarkit

Ik gebruik nu 1 jaar webinarkit in combinatie met zoom om mijn webinars geautomatiseerd aan te bieden. En ik ben er zeer tevreden over.

De reden dat ik voor webinarkit gegaan ben in plaats van webinargeek, is eigenlijk heel simpel: het biedt dezelfde opties en klantenservice, maar daarnaast ook een lifetime aankoop optie. Dit vind ik altijd heel fijn, omdat ik vervolgens niet meer na hoef te denken over het verlengen ervan en het kiezen van een nieuwe aanbieding.

Natuurlijk moet prijs niet per sé leidend zijn, maar in dit geval is de klantenservice ook erg goed. Omdat het een jong bedrijf is, zijn ze continu functies aan het toevoegen en staan ze open voor feedback.

Ook heb ik wel eens gehad dat er een webinar niet automatisch afspeelde, binnen een dag was dat probleem opgelost. Ik ben daar dus zeer over te spreken. Er is ook een besloten facebookgroep waarin je je vragen kunt stellen naast de support mail.

De interface werkt lekker intuïtief en spreekt voor zich, plus alle mogelijke integraties zijn aanwezig. Dat maakte dat Webinarkit voor mij een logische keuze was!

Ik gebruik overigens alleen het gedeelte voor de automated webinars. Live webinars geef ik via zoom. Deze neem ik dan op, en kan ik vervolgens automatiseren. Als jij al een betaalde versie van Zoom gebruikt, is deze combinatie zeker het uitproberen waard.

Het enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken aan Webinarkit is de ongelooflijke hoeveelheid verschillende opties die ze aanbieden in hun diensten. Dat maakt het soms echt een wirwar om te kiezen.

Als je alleen voor webinarkit gaat, krijg je dus niet de optie om live webinars te geven, maar wel om een webinar bestand te streamen binnen hun software en dat op die manier te automatiseren.

Conclusie

WebinarKit is een krachtige tool waarmee je webinars van hoge kwaliteit kunt maken en presenteren. Met de gebruiksvriendelijke interface, interactieve functies, geautomatiseerde marketingintegraties en uitgebreide analysemogelijkheden biedt WebinarKit alles wat je nodig hebt om succesvolle webinars te creëren.

Of je nu een beginner bent of een ervaren webinarhost, WebinarKit is de ideale keuze voor het organiseren en hosten van boeiende en effectieve webinars. Het fijne aan Webinarkit is dat ze ook de optie bieden om een lifetime licentie af te nemen.

Probeer met deze link Webinarkit 14 dagen gratis!