Als ondernemerscoach die ook nog graag reist, is tijdmanagement misschien wel de grootste uitdaging in mijn leven. Toch lukt het me vooralsnog goed om alle rollen die ik heb als moeder, echtgenoot, coach en mezelf te combineren. Al zal het je niet verbazen dat ook ik soms wat me-time te kort kom!

Ik merk timemanagement voor coaches een struggle is waar veel collega’s tegenaan lopen. We willen tot slot zoveel mogelijk mensen helpen, en stellen deze dan ook vaak voorop onze eigen behoeften. 

Timemanagement voor coaches en experts

Daarom is tijdmanagement een cruciale vaardigheid voor coaches en experts, omdat het hen in staat stelt hun tijd optimaal te benutten en hun doelen efficiënt te bereiken. Als coach heb je veel taken te voltooien en rekening te houden met anderen, waardoor het gemakkelijk kan zijn om overweldigd te raken. Door effectieve time management technieken te implementeren, kun je jouw to-do-lijst bijhouden, productiviteit verhogen en uiteindelijk succes behalen zonder dat je zelf overwerkt bent!

Hier zijn enkele timemanagement technieken die jij als coach of expert kunt gebruiken om op schema te blijven en het meeste uit je tijd te halen:

  • Maak een dagplanning: Een van de meest effectieve manieren om jouw tijd te beheren, is door een dagplanning te maken. Dit helpt je georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat je op het juiste moment aan de belangrijkste taken werkt. 
  • Prioriteer je taken: Het is essentieel om uw taken te prioriteren, zodat je eerst aan de belangrijkste dingen werkt. Dit zal je helpen gefocust te blijven en het meeste uit je tijd te halen, zonder dat je ineens tijd verliest aan taken die niet bijdragen aan jouw main focus: klanten krijgen en klanten zo goed mogelijk helpen!
  • Gebruik een to-do lijst: Het maken van een takenlijst is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van to do’s. Dit helpt je georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat je al je taken op tijd voltooid. Een andere variant hierop is de not-to do list, waarbij je juist een lijst maakt met zaken die er nu niet toe doen!
  • Elimineer afleiding: Afleiding kan een grote tijdverspiller zijn voor coaches. Het is essentieel om afleiding te elimineren, zodat u zich kunt concentreren op uw taken en uw tijd optimaal kunt benutten. 

–> Met de D.U.R.F mindset methode die wij toepassen in de Online Business Academy en mijn 1-op-1 coaching leer je te herkennen wat er bij jou voor zorgt dat je afgeleid wordt, en hoe je hiermee omgaat zodat je weer terug in de flow komt. 

  • Gebruik een timer: het instellen van een timer voor specifieke taken kan je helpen gefocust en op schema te blijven. Dit zal je helpen verantwoordelijk te blijven en ervoor te zorgen dat je jouw tijd effectief gebruikt. Daarnaast kan een timer ook inzicht geven in hoeveel tijd je nu daadwerkelijk kwijt bent aan een taak. Je zult merken dat dat nog wel eens afwijkt van wat je dacht!
  • Neem regelmatig pauzes: Door regelmatig pauzes te nemen, kun je gefocust en verfrist blijven. Het is essentieel om pauzes te nemen, zodat je kunt opladen en productiever kunt zijn. Ik merk zelf dat ik in de ochtend het beste werk, en na elk uur werken neem ik een pauze. Gedurende de dag wordt dat steeds korter, totdat ik merk dat mijn energie en concentratie voor die dag ‘op’ is. 
  • Taken delegeren: Als coach kan het verleidelijk zijn om alles zelf te doen in je business. Het delegeren van taken aan anderen kan je echter helpen gefocust te blijven en het meeste uit uw tijd te halen. Ligt het bijhouden van een social media kanaal jou bijvoorbeeld niet? Besteed het uit! Of merk je dat je absoluut geen energie krijgt van het draaien van advertenties op facebook? Zoek een facebook ad expert! Uiteindelijk zul je merken dat dit je wellicht een investering qua geld kost, maar je ontzettend veel energie (en waarschijnlijk ook betere resultaten) gaat opleveren.
  • Leer nee zeggen: door nee te zeggen tegen bepaalde taken of projecten, kun je gefocust blijven en het meeste uit jouw tijd halen. Het is essentieel om nee te leren zeggen, zodat je jouw tijd (en energie!) effectief kunt prioriteren! 

Door deze timemanagement technieken te implementeren, kun je als coach gemakkelijker overzicht houden in je business, je productiviteit verhogen en daardoor méér succes behalen met jouw business!  

En onthoud dat timemanagement een vaardigheid is die in de loop van de tijd kan worden geleerd en verbeterd, dus wees niet bang om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou het beste werkt!

Kan je wel wat hulp gebruiken met jouw timemanagement? Ik weet namelijk als geen ander hoe moeilijk het soms is om zelf te zien waar jouw tijd ‘lekt’ in je business. Plan een strategie sessie in om samen te kijken waar nog wat te winnen valt!