Wat is het beste WordPress thema?

Na het uitproberen van veel verschillende soorten thema’s, ben ik uiteindelijk uitgekomen bij hét thema wat ik nu voor al mijn websites gebruik: Divi!

[update: luister je liever naar deze blog? dat kan!]

Niet alleen is Divi het paradepaardje onder de thema’s die Elegant Themes aanbiedt, ook is het één van de meest populaire WordPress thema’s die beschikbaar is. Divi is een ontzettend veelzijdig thema wat gecreëerd is om elke soort website die je ook maar wilt bouwen binnen no time online te krijgen!

Over de jaren heen heeft Divi enorm veel updates gehad waardoor het thema steeds verder gefinetuned is. Inmiddels omvat het thema een uitgebreide drag-and-drop pagina bouwer, honderden gratis website templates en oneindig veel mogelijkheden om jouw website compleet naar eigen hand te zetten. Daarnaast is divi eerlijk geprijsd en biedt het mogelijkheden voor zowel de zzp’er die maar één site wilt bouwen als de websitebouwer die honderden sites gaat maken met Divi! 

Je leest op deze pagina waarom Divi het beste WordPress thema is die jij kunt kiezen in 2022. Ik leg je alle ins en outs uit die jij moet weten voordat je Divi aanschaft. Na het lezen van dit artikel weet jij of Divi ook de beste keuze voor jou is om je website te bouwen. Aan het einde van het artikel vind je een link waarmee je Divi direct vrijblijvend kunt uitproberen mét 14 dagen geld terug garantie!

Over het WordPress thema Divi (Elegant Themes)

Divi is ontworpen door het Elegant Themes team en het is hun meest uitgebreide en best verkochte product. In 2013 werd Divi voor het eerst gelanceerd en is sindsdien alleen maar verbeterd en geupdate tot het veelzijdige product wat er nu aangeboden wordt. 

Ook heeft het team een Divi plugin ontwikkeld genaamd ‘Divi Builder’. Deze plugin maakt het mogelijk om elke WordPress site met de Divi website bouwer te bouwen. Uiteraard zit deze plugin bij de aanschaf van het thema en kun jij gelijk met de Divi Builder aan de slag. 

Wat Divi erg veelzijdig maakt en onderscheid van vele andere WordPress thema’s zijn de vele features zoals de pagina bouwer, split testen en de keuze uit kant en klare templates. 

We zullen hier later in het artikel nog verder op ingaan zodat je een goed overzicht hebt van wat Divi je allemaal biedt!

Ook komen de prijzen aan bod aan het einde van dit artikel. Houdt goed in je achterhoofd dat Divi geen los product is; je koopt een pakket waarin alles wat in dit artikel behandeld wordt direct gebruikt kan worden! 

Daarnaast is een groot voordeel dat Divi verschillende pakketten aanbiedt waaronder een eenmalige aanschaf met gebruik op een onbeperkt aantal websites! Dat zie je tegenwoordig niet vaak meer bij high end themes en is een groot pluspunt. 

Het doel van dit artikel is om jouw zo goed mogelijk te informeren over het Divi thema en te bepalen of dit ook echt wat voor jouw is. Dus laten we verder ingaan op alle features zodat je precies weet wat Divi inhoudt na dit artikel. 

Overzicht Belangrijkste Divi features

Hoewel dit artikel jou zoveel mogelijk informatie gaat geven over Divi, geven we je nu alvast een overzicht van de belangrijkste features die Divi het beste WordPress thema van 2021 maken om je website mee te bouwen. Dan kun je alvast bepalen of Divi wat voor jou is of niet.

 • Uitgebreide visuele website bouwer: De Divi Builder is één van de meest uitgebreide drag-and-drop (dus geen lastige codering) website bouwers die er bestaat voor WordPress. Zonder enige kennis van codering kun je jouw website helemaal naar jouw smaak bouwen. Wil je wel gebruik maken van codering? Ook dat is mogelijk!
 • Uitgebreide keuze uit hoge kwaliteit templates: Divi heeft een uitgebreide template bibliotheek waarin je in één klik een complete website kunt importeren door middel van de Divi Builder. De templates dekken zo ongeveer alle soorten websites die je maar kunt bedenken: van online theewinkel tot consultancy tot kapperswebsite. Voor ieder wat wils dus! Daarnaast worden er bijna wekelijks nieuwe templates aan toegevoegd! 
 • Split test tool: deze tool maakt het mogelijk om content op verschillende manieren te weergeven aan jouw websitebezoekers. Hiermee kun je snel en gemakkelijk testen welke content bijvoorbeeld leidt tot de hoogste conversie rate. 
 • Compleet pakket: Divi omvat niet alleen het thema divi, maar ook nog andere thema’s (Extra Theme) en een aantal handige plugins zoals bijvoorbeeld Bloom waarmee je jouw website kunt koppelen aan mailservices om je conversies te verhogen. 

 

Divi geeft je toegang tot een grote en groeiende selectie van prachtige website templates, een krachtige visuele websitebouwer en andere handige add ons zodat jij zeker weten een unieke website kunt neerzetten voor de hoogste conversies! 

Gelijk aan de slag? Krijg hier tijdelijk toegang naar onze gratis curus ‘Bouw Een Website In 1 Dag’

De beste eigenschappen van het thema Divi

Divi is een ontzettend uitgebreid thema. Om het overzichtelijk te houden worden de belangrijkste features hieronder behandeld. 

Honderden gratis website templates 

Één van de grootste pluspunten is wel de enorme template bibliotheek. Voor iedereen die geen zin hebt om een website vanaf nul te moeten bouwen is dit echt de perfecte oplossing. Je download binnen één klik een template die past bij jouw bedrijf, en kunt hem daarna finetunen zodat hij helemaal aansluit bij de stijl van jouw bedrijf. 

De kant en klare templates zijn er voor bijna elk mogelijk te bedenken websites; van fotostudio’s tot aankondiging van je bruiloft en van cryptocurrency consultancy tot reisblog. 

Dus voordat je begint met het bouwen van jouw website; check zeker even deze templates want dit kan je veel werk besparen! 

Daarnaast bevatten deze templates direct een handige richtlijn voor de informatie die nodig is om op jouw website te vermelden over je bedrijf. Zo omvatten de templates bijvoorbeeld een over ons pagina, een shop, en een lancerings pagina. Je kunt dan zelf kiezen of je alles gaat aanpassen aan de template of bijvoorbeeld alleen de voorbeeld foto’s en tekst aanpast. 

Divi Builder

De visuele Divi builder is één van de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke website bouwers op de markt voor WordPress. Met de Divi builder bouw je in een handomdraai een compleet nieuwe website met de handige drag-and-drop functie. Dit betekent geen codering, maar handige blokken die je makkelijk kunt verplaatsen en aanpassen. Ook kleine aanpassingen aan bestaande designs voer je makkelijk uit in de Divi Builder. 

 

Dit zijn de belangrijkste pluspunten van de Divi Builder:
 • Een geschiedenis knop om acties ongedaan te maken of terug te draaien (ohhh en hier maak ik zo vaak gebruik van zelf!)
 • De mogelijkheid om te switchen tussen laptop, smartphone en tablet versie
 • WYSIWYG visuele editor om pagina’s vanaf 0 te creëren
 • De mogelijkheid om zelf thema templates te maken
 • Content modules zoals reviews, afbeeldingen, pakketprijzen, headers, knoppen, Call to Actions en nog veel meer
 • Opslaan van pagina lay outs om ze te kopiëren voor een volgende site of pagina
 • Een overzichtspagina om in één oogopslag jouw pagina structuur te zien

 

Eigen designs dupliceren

Een ander groot voordeel van divi is dat de builder de mogelijkheid biedt om jouw gemaakte designs op te slaan en te dupliceren. Ook kun je ze downloaden en gebruiken op een geheel nieuwe Divi site. Ook kun je gedeelten van de pagina opslaan.

Dit is een groot pluspunt want dit versnelt het proces van het maken van een website enorm: Stel je voor dat je een knop hebt gemaakt die je in dezelfde stijl op elk van jouw pagina’s wilt zetten. Je kunt deze dan in één klik dupliceren in plaats van dat je hem telkens opnieuw moet designen. Efficiënter gaat het niet worden!

Gebruiksvriendelijk

Alle mogelijkheden die Divi biedt komen wel met een ‘prijskaartje’; je zult de divi builder moeten leren kennen en dit kost enige tijd. Vooral als jij een andere builder gewend bent, zal het even wennen zijn aan de Divi Builder. 

Dit is natuurlijk niet geheel onverwacht, omdat er zoveel functies opgenomen zijn in de builder. Echter zorgt Divi voor een handleiding voor elke functie die gemakkelijk te vinden is op hun website. Zij nemen je mee in het proces van het bouwen van een website, je kunt letterlijk de stappen volgen die zij je geven. 

Custom headers en Footers creëren

De Divi builder biedt je de mogelijkheid om unieke headers en footers te creëren. Maar daar blijft het niet bij; ook blog posts, portfolio items, webshop producten, 404 pagina’s zijn met het thema aan te passen! Zo kun je ervoor zorgen dat alles in dezelfde stijl is!

Maak unieke blog posts en archief pagina’s

Divi Builder maakt het mogelijk om unieke pagina’s te creëren die jouw laatste blog posts weergeven. Ook de blog posts zelf kun je met de websitebouwer helemaal naar eigen hand zetten! 

Je kunt daarnaast ook meerdere templates maken voor bijvoorbeeld verschillende categoriën blog posts. Zo weet je zeker dat je blogs er hetzelfde uitzien per categorie. 

 

Divi leads optimalisatie tool

Divi komt met een handige split test tool die je helpt jouw business doelen te behalen. Met deze split test tool kan je namelijk per onderdeel van jouw website kijken welke voor de meeste conversies zorgt. Dit is een unieke tool die je bij niet veel WordPress thema’s terug ziet. Daarnaast is hij ook nog eens erg gemakkelijk in gebruik. 

Hoe het werkt

Wil je graag testen welke versie van jouw pagina voor de meeste leads zorgt? In een paar klikken kom je hierachter met de Divi Leads tool. 

Divi Leads is geïntegreerd in de builder. HEt enige wat je hoeft te doen is het kiezen van een element wat je wilt testen. Bijvoorbeeld de inschrijfknop voor jouw e maillijst. Dan activeer je Divi Leads voor die knop. Vervolgens creëer je een tweede versie van deze knop. Divi Leads zorgt er dan automatisch voor dat de ene helft van jouw bezoekers de eerste versie krijgt te zien, en de andere helft de tweede versie. 

Resultaten 

Elke splittest heeft een doel; zoals hierboven wil je dat mensen op jouw inschrijflijst klikken om zich in te schrijven. Met behulp van Divi Leads kom je erachter welke knop in dit geval tot de meeste conversie leidt. 

Divi Leads maakt het mogelijk om meerdere versies van elementen te testen. Ook kun je meerdere split test tegelijkertijd laten lopen. Op die manier kun je jouw gehele site compleet analyseren zodat je weet welke onderdelen de hoogste conversie ratio hebben!

Deze tool wordt normaliter door aparte bedrijven aangeboden als een plugin. Het is dus een mooie bijkomstigheid dat Divi deze tool geïntegreerd heeft in hun eigen builder. 

Helpdesk en Support

De helpdesk van Divi heeft in het verleden wel eens wat kritiek gekregen omdat de antwoorden veel tijd kostte en de problemen niet altijd opgelost werden. Echter heeft Divi de gehele support veranderd in een positieve zin; je vult geen ticket meer in op een forum, maar stelt jouw vraag in de live chat. In de live chat zie je direct hoe lang de wachttijd is, en als jij offline gaat, stuurt de helpdesk je een mail met aanvullende vragen of een passende oplossing.  

Het support centrum is inmiddels uitvoerig door ons getest en wij kunnen niet anders zeggen dat de antwoorden zeer uitgebreid en deskundig zijn. Er wordt in overleg besloten of het probleem opgelost is, zo niet zullen ze meehelpen tot het probleem is opgelost!

Ook hebben we nog nooit langer dan 2 uur hoeven wachten op een antwoord, dat is behoorlijk snel!

Handleidingen

Één van de voordelen van het gebruiken van een veelgebruikt thema als Divi is dat er een enorm groot aanbod van online documentatie is. Alleen al op de site van Elegant Themes zelf vind je voor elke feature een uitgebreide handleiding met daarnaast voorbeelden hoe je deze feature kunt gebruiken. De handleidingen zijn geschreven maar bevatten vaak ook filmpjes met complete stappenplannen.

Tip: Omdat Divi wereldwijd gebruikt wordt, zijn er ook online vele (gratis) communities te vinden waarin je om hulp kan vragen bij het maken van jouw website met Divi!

Divi thema extra producten

Als je Divi aanschaft, krijg je automatisch toegang tot alle andere producten die Elegant Themes aanbieden! Op dit moment zijn dat de volgende producten:

 • Extra thema voor online magazines en blogs
 • Bloom email opt in plugin om nieuwsbriefleden te krijgen
 • Monarch plugin voor integratie van social media
 • Divi Builder plugin voor gebruik op andere wordpress websites die een ander thema gebruiken 

Hoeveel kost Divi?

Divi is absoluut een betaalbaar WordPress thema. Zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding én alle extra plug-ins die je bij de aanschaf krijgt. Vaak moet je bij goedkopere thema’s deze plugins er nog los bij aanschaffen en ben je duurder uit dan dat je Divi aanschaft.

Prijs opties Divi Thema

Elegant themes geeft je twee opties voor het aanschaffen van het Divi thema. De eerste optie biedt je de mogelijkheid om Divi voor een jaar aan te schaffen voor het gebruik op één website. Daarnaast bieden ze de optie om Divi levenslang aan te schaffen en daarmee mag je Divi ook op een onbeperkt aantal websites gebruiken. Dit is inclusief nieuwe releases, support en updates. 

Jaarabonnement: $89

Levenslang toegang: $249

Als jij jouw site langer dan 3 jaar wilt aanhouden, loont het dus om te kiezen voor levenslang toegang. Daarmee zorg je er ook voor dat jij altijd toegang hebt tot de support, de extra updates en nieuwe verbeteringen. 

Het klinkt misschien als een groot bedrag om te betalen, maar besef je dat je daarmee in één keer gedekt bent en naast jouw hosting geen extra kosten meer hebt voor je website. Daarnaast biedt Divi een 30 dagen ‘niet goed geld terug’ garantie. Dit biedt je de mogelijkheid om Divi 30 dagen lang gratis uit te proberen zonder enig risico te lopen!

 

Conclusie beste wordpress thema

Divi is niet voor niets één van, zo niet dé populairste WordPress thema die er is. Met Divi kan je écht alle kanten op, wil je een E-commerce shop? Of ga je toch voor een web blog? Wat je ook bedenkt, Divi heeft alles wat je nodig hebt om een originele, mooie website te maken! 

De combinatie van de prachtige designs en een groot aantal features zorgen ervoor dat jij een prachtige site kunt maken binnen een handomdraai. Of je nu op zoek bent naar een out of the box website of een mooie website die geen codering behoeft!

Hieronder volgt een handig overzicht van de voor en nadelen van het Divi Thema 

Voordelen Divi Thema

 • Mogelijkheid om binnen één dag jouw website online te hebben
 • Veelzijdig thema te gebruiken voor elk soort website
 • Hoge kwaliteit gratis templates in één klik te downloaden
 • Gebruiksvriendelijke en veelzijdige website bouwer
 • Oneindig veel documentatie op de website (en op andere kanalen)
 • Continu geupdate en verbetert
 • Meerdere soorten prijspakketten
 • Snelle en vriendelijke support die helpen bij problemen

 

Nadelen Divi Thema

 • De talloze mogelijkheden die dit thema biedt kunnen in het begin wat overweldigend overkomen
 • Het duurt even voordat je alle ins en outs van de websitebouwer onder de knie hebt als je echt zelf aan de slag wilt en géén template wilt gebruiken (wat ik niet aanraad, ik gebruik zelf ook de templates want waarom moeilijk doen?)

 

 

Twijfel je nog steeds? Je kunt er altijd voor kiezen om het thema uit te proberen, Divi biedt een 30 dagen geld terug garantie voor als het niet bevalt!

Wil je direct aan de slag? Klik dan hier om Divi aan te schaffen

[Disclaimer: in deze blog staan affiliate links. Dat is niks engs. Gewoon een link naar een product waar ik achter sta en wat ik met jullie deel. Als jij ook dit product gaat gebruiken omdat je ook super enthousiast bent geworden na het lezen van deze blog, krijg ik een kleine commissie als dank voor het delen van de link. Jij betaalt niks extra’s]