E-mailmarketing en e-mail funnels zijn twee termen die vaak gebruikt worden in de wereld van digitale marketing. Hoewel ze beide gericht zijn op het gebruik van e-mail als communicatiekanaal, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide concepten.

E-mailmarketing kort uitgelegd

E-mailmarketing verwijst naar het verzenden van individuele e-mails naar geïnteresseerden of klanten met als doel hen te informeren, betrekken of overtuigen. Dit kan variëren van nieuwsbrieven en aanbiedingen tot aankoopbevestigingen en klanttevredenheidsonderzoeken. E-mailmarketing is een directe vorm van communicatie, waarbij je specifieke berichten stuurt naar je doelgroep op basis van hun interesses, voorkeuren of gedrag.

Meer lezen over e-mailmarketing? Lees dan verder in deze blog

En wat is dan een e-mail funnel?

E-mail funnels zijn een meer geavanceerde en geautomatiseerde vorm van e-mailmarketing. Een e-mail funnel bestaat uit een reeks gepersonaliseerde e-mails die automatisch worden verstuurd naar individuen op basis van specifieke triggers of acties.

Als jij je bijvoorbeeld inschrijft voor één van mijn gratis weggevers, kom je in mijn e-mail funnel.  Het doel van een e-mail funnel is om de ontvanger door een gestructureerd proces te leiden, vaak met als uiteindelijke doel conversie of verkoop.

Zo kun je bijvoorbeeld een e-mail funnel opzetten om nieuwe abonnees te verwelkomen, klanten te betrekken na een aankoop of top of mind te blijven bij leads die wellicht in de toekomst een product van je willen kopen.

Ook starten met e-mail funnels? Klik op deze link voor een gratis proefaccount bij Mailblue!

Kort samengevat:

Kort samengevat is e-mailmarketing de bredere term die verwijst naar het verzenden van individuele e-mails, terwijl e-mail funnels een specifiekere strategie vormen die gebruikmaakt van geautomatiseerde reeksen van gepersonaliseerde e-mails om de ontvanger door een specifiek proces te leiden. Ik ben een groot fan van het gebruiken van e-mail funnels. Je leert er dan alles over inThe Online Business Academy zodat jij het ook kunt toepassen binnen jouw business!