Wat is Tik tok?

 

TikTok is een social media platform waarop filmpjes en muziek een belangrijke combinatie vormen. In eerste instantie is de app vooral veel gebruikt door kinderen en tieners. Daar is snel verandering in gekomen. Tegenwoordig is TikTok ook door volwassenen omarmd. Het succes is onder meer te danken aan de korte video’s met playbackopnames. Deze filmpjes hebben zich uitgebreid tot beelden over allerlei onderwerpen. Video’s van anderen zijn te bekijken via ’For You page’ en via ’Following page’. Via de eerste optie zie je populaire video’s of aanbevolen video’s. Via de tweede optie zie je de filmpjes van TikTok gebruikers die je volgt.

 

TikTok is een ideaal platform om je kunsten te laten zien op het gebied van dansen, zingen en playbacken. De video’s zijn voor plaatsing naar eigen voorkeur te bewerken met de toepassing van uiteenlopende effecten. Een filmpje duurt doorgaans 15 seconden tot maximaal 300 seconden. Nadat een filmpje online is gekomen op TikTok is het mogelijk om deze te liken en te delen. Het is ook mogelijk om kijkers de gelegenheid te bieden een reactie onder de korte video achter te laten. Ook andere social media zijn erin te betrekken, zoals het doorplaatsen van de filmpjes op Facebook. TikTok is wereldwijd razend populair er komen dagelijks meer dan tien miljoen nieuwe filmpjes bij. Je dient een account aan te maken om zelf filmpjes te uploaden en het profiel van iedereen is standaard openbaar. Dat betekent ook dat de locatiegegevens bijvoorbeeld openbaar zijn net als de gebruikersnaam. Het profiel is als privé account in te stellen. 

Tik Tok wordt ook gebruikt om je zichtbaarheid groter te maken en meer volgers te creëren. Deze digital nomad verdienen hun geld via een Tik Tok account.